I anledning af den nye sæson af Den store bagedyst, der sendes hver lørdag kl. 20 på DR1, har jeg valgt at nyfortolke min yndlingskage fra hver af de otte tidligere vindere, som en hyldest til mit alle tiders yndlings tv-program og dets deltagere. Hver fredag vil jeg dele min version af en tidligere vinders kage på min Instagram @emil.obel med opskrift her på min blog emilobel.dk

I anledning af finalen, har jeg spurgt jer mine følgere om, hvilken kan jeg skal nyfortolke og det var tydeligt, hvilken kage I ønskede at se min version af – nemlig Jakobs guitarkage fra sæson 3. Jakobs ønske med kagen var at inspirere børn til at spille musik, hvilket jeg synes er en fantastisk intention og de hemmelige børnegæstedommere i programmet var vilde med kagen! Min version af kagen er inspireret af Prince og består af en knasende kokosbund, glutenfri brownie, blåbærguf, passionsfrugtmousse, glaze, chokoladebånd og en roterende lysende guitar i isomalt.

Guitarkage

Ingredienser:

Til 8 personer

Brownie:

  • 125 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 25 g kakaopulver
  • 1 nip salt

Blåbærguf:

  • 50 g sukker
  • 25 g glukosesirup
  • 20 g blåbærpuré (blendede og sigtede blåbær)
  • 1/2 vaniljestang
  • 35 g æggehvide, ca. 1 stk
  • 1 spsk sukker

Kokosknas:

  • 50 g kokosmel
  • 50 g sukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk smør
  • 1 nip salt

Passionsfrugtmousse:

  • 4 blade husblas
  • 130 g passionsfrugtsaft  (blendet og sigtet passionsfrugtkød)
  • 100 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 2 dl græsk yoghurt

Chokoladebånd:

  • 400 g hvid chokolade
  • lilla pulverfarve
  • spiseligt lilla glimmer
  • sukker

Isomaltguitar:

  • 200 g isomalt

Glaze:

  • 6 blade husblas
  • 150 g sukker
  • 90 g vand
  • 150 g glukosesirup
  • 100 g kondenseret mælk
  • 150 g hvid chokolade
  • lilla pastafarve

Udstyr:

  • Kagering, 16 cm
  • Kagering, 10 cm
  • Kagering, 12 cm
  • Tower by Maja Vase silikoneform fra silikomart
  • Kageplast
  • Silikonemåtte
  • Rund udstikker, 6-9 cm
  • Roterende opsats med lys, 9 cm

Fremgangsmåde:

Brownie:

  1. Varm ovnene op til 175° varmluft.
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde over svag varme.
  3. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  4. Vend chokolade-smøren i æggene og derefter kakao og salt.
  5. Fordel dejen i en smurt og foret kagering/springform på 16 cm og bag bunden ved 175° varmluft i 40 min.
  6. Tag bunden ud af ovnen, tryk den helt flad i formen og lad den køle helt af.

Blåbærguf:

  1. Bring sukker, glukosesirup, blåbærpuré og korn af den halve vaniljestang i kog i en lille gryde og kog til det rammer 120°.
  2. Pisk imens æggehvide og 1 spsk sukker til en luftig marengs i en skål.
  3. Hæld i en tynd stråle den varme sirup i marengsen, mens du pisker kraftigt. Pisk videre til en fast, sej og afkølet guf.
  4. Fordel guffen over brownien i kageringen og sæt kagen på frost til den er helt frossen og fast – minimum 3 timer, men gerne natten over.

Kokosknas:

  1. Rist kokosmel til det er gyldent på en pande og lad det derefter køle af.
  2. Smelt imens sukker på panden til en gylden karamel, rør kokosmelet i og kom det ud på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af.
  3. Smelt imens chokolade og smør sammen i mikroovnen eller over vandbad.
  4. Blend eller hak karamellem helt fint og rør den i chokoladen. Smør dette tyndt ud på et bagepapir og lad det sætte sig kort på køl til overfladen ikke er klistret mere. Udstik med kageringen på 12 cm en bund til kagen og sæt chokoladen tilbage på køl til den er helt fast.

Passionsfrugtmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring passionsfrugtsaft og sukker til kogepunktet i en gryde og smelt den udblødte husblas heri. Lad det herefter køle af til det er lillefingervarmt.
  3. Pisk imens fløden til let skum og vend den græske yoghurt i den.
  4. Vend passionssaften nænsomt i fløden ad tre omgange.
  5. Befri det frosne indlæg af brownie og guf fra kageringen med en skarp kniv.
  6. Hæld moussen i Tower silikoneformen og vend indlægget på hovedet ned i moussen. Glat bunden ud og læg den knasende koksbund på. Sæt kagen på frost til den er gennemfrossen – gerne natten over.

Chokoladebånd:

  1. Temperer den hvide chokolade og farv den lilla med pulverfarven. Rør imens glimmer, sukker og ekstra pulverfarve sammen til en lilla glimmerblanding.
  2. Klip kageplast til i bånd på 4×32 og 4×40 cm.
  3. Smør et tyndt lag chokolade på kageplasten og drys rigeligt glimmerblanding over chokoladen når den har sat sig let. Tryk glimmeren let fast i chokoladen, løft båndene op fra bordet og bøj dem om kageringene på 10 og 12 cm med kageplasten på indersiden.
  4. Lad chokoladen sætte sig helt på køl, før kageplasten nænsomt pilles af båndene.

Isomaltguitar:

  1. Skær af silikonemåtten silhuetten af Prince’s guitar og læg den oven på en anden silikonemåtte.
  2. Smelt isomalten i en gryde over middel varme og hæld den i formen af silikonemåtterne. Lav også en rund disk af isomalt i udstikkeren på 6 cm.
  3. Pil den afkølede guitar af silikonemåtten og lim den fast midt på disken med lidt ekstra isomalt.

Glaze:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog sukker, vand og glukosesirup til sukkeret er opløst.
  3. Hæld den i en høj beholder, sammen med kondenseret mælk, hakket chokolade, udblødt husblas og lilla pastafarve.
  4. Stavblend glazen til en helt ensartet masse og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den herefter køle af til 35°.
  5. Befri den frosne kage fra formen og sæt den på et glas over en bradepande.
  6. Hæld glazen over hele kagen og flyt den forsigtigt over på serveringsfadet og lad kagen tø op på køl.
  7. Placer den roterende opsats med lys midt på kagens top og løft nænsomt chokoladebåndene ned over kagen. Placer ligeledes isomaltguitaren på opsatsen.

Guitarkage Guitarkage