Ingredienser:

Til 10 personer

Hvid chokoladecreme:

2 ½ blade husblas

150 g hvid chokolade

5 dl piskefløde

 

Hindbærmarmelade med rosmarin:

250 g hindbær

3 spsk honning

saft og skal af 1 økologisk citron

4 kviste frisk rosmarin

1 spsk maizena

lidt vand

 

Prydebund – dej 1:

150 g blødt smør

150 g flormelis

150 g hvedemel

150 g æggehvide, stuetemperatur

Rød, blå og gul pulverfarve

 

Prydebund – dej 2:

4 æg, stuetemperatur

60 g sukker

70 g ristede hasselnødder

1 spsk kartoffelmel

1 spsk kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 tsk sort pulverfarve

 

Udstyr:

Kam, 7 mm

Udstikkere af geometriske figurer, 3-4 cm

Glas med bagepapir omkring (lige sider), 5 cm

 

Fremgangsmåde:

Hvid chokoladecreme:

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen fint. Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde, vrid den udblødte husblas for vand og smelt den i fløden. Kom chokoladen i fløden og stavblend til en homogen masse. Hæld cremen i en frysepose og kom den på frost til den er helt gennemkold (under 5° varm), men ikke frossen.

 

Hindbærmarmelade med rosmarin:

Kog hindbær, honning, citronsaft, citronskal og de 4 kviste frisk rosmarin til bærrene er møre. Fisk rosmarinen op og stavblend massen helt fint. Bland maizena med lidt vand og kog det i marmeladen, til den tykner. Hæld marmeladen i en frysepose og kom den på frost til den er helt gennemkold, men ikke frossen.

 

Stribet lagkagebund – dej 1:

Varm ovnen op til 175° varmluft. Pisk alle ingredienser, på nær pulverfarverne, sammen til en ensartet masse. Smør et tyndt lag dej ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet – sørg for at komme helt ud til kanten. Lav striber i dejen ved at trække en kam skråt igennem dejen fra det ene hjørne til det andet – forsæt det stribede mønster over hele bagepapiret. Træk forsigtigt bagepapiret med dejen på over på en plade fra fryseren og sæt den på frost til dejen føles fast. Gem den resterende dej til tuile-figurer på toppen af kagen.

 

Stribet lagkagebund – dej 2:

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret til en lys og luftig æggesnaps. Blend mandler og de resterende tørre ingredienser til helt fint mel og vend det nænsomt i æggesnapsen. Pisk æggehvider og det resterende sukker til en fast marengs og vend den i dejen lidt ad gangen. Smør forsigtigt dejen ud oven på de frosne hvide striber og bank pladen mod køkkenbordet for at undgå luftbobler og huller i mønstret. Bag bunden ved 175° varmluft i ca. 10-12 min til dejen springer tilbage ved let tryk. Tag bunden ud og lad den køle helt af med et stykkebagepapir og et skærebræt lagt oven på den, så den bliver helt plan.

 

Stribet lagkagebund – dej 1:

Del den resterende dej i 3 dele og farv dem rød, gul og blå med pulverfarverne. Smør dem ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem ved 175° varmlugt i ca. 8 min til dejen er gyldenbrun langs kanten. Udstik eller skær mens dejen endnu af varm og formbar de geometriske figurer og lad dem køle helt af og blive sprøde.

 

Samling:

Pil bagpapiret af den afkølede bund og læg den på et skærebræt med et stykke rent bagepapir på med den stribede side mod papiret . Smør et tyndt lag hindbærmarmelade ud over hele bunden og sæt den kortvarigt tilbage på frost. Hæld den afkølede hvide chokoladecreme i en skål og pisk den luftig og fast. Pas på ikke at overpiske cremen, så den skiller. Smør nænsomt et lag creme ud over hele bunden på ca. 1 cm i tykkelsen. Sæt kortvarigt skærebrættet med kagen på frys, til cremen er fast. Sæt imens et lige glas med et stykke bagepapir omkring midt på serveringsfadet. Skær bunden på langs ud i 5 bånd med en bredde på ca. 5,5 cm og skær enderne lige af. Løft forsigtigt et bånd op og rul det omkring glasset på fadet med cremen indad. Sæt endnu et bånd i forlængelse af det første og forsæt med at rulle båndene omkring glasset. Sæt kortvarigt skærebrættet med kagen på frys, til kagen er gennemkoldt og fast. Pil herefter forsigtigt glasset og bagepapiret ud fra midten af kagen og glat cremen ud med en lille paletkniv. Pynt med tuile inden servering.