I anledning af den nye sæson af Den store bagedyst, der sendes hver lørdag kl. 20 på DR1, har jeg valgt at nyfortolke min yndlingskage fra hver af de otte tidligere vindere, som en hyldest til mit alle tiders yndlings tv-program og dets deltagere. Hver fredag vil jeg dele min version af en tidligere vinders kage på min Instagram @emil.obel med opskrift her på min blog emilobel.dk

Som en hyldest til sjette sæsons vinder, Andrea Søllested, har jeg valgt at nyfortolke hendes finalemesterværk. Andrea blev særligt kendt for hendes sirlige håndværk og hendes inspiration fra teater- og kostumeverdenen, hvorfor jeg ligesom Andreas mesterværk har ladet mig inspirere af Harlekins kostume. Kagen består af browniebund, rød stikkelsbærkompot, hasselnøddemousse, chokoladespray og pynt af chokolade.

Harlekinkage

Ingredienser:

Til 12 personer

Brownie:

  • 125 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 25 g kakaopulver
  • 1 nip salt

Rød stikkelsbærkompot:

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 300 g røde stikkelsbær (grønne kan også bruges)

Hasselnøddemousse:

  • 50 g hasselnødder
  • 50 g sukker
  • 3 1/2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 80 g æg
  • 3 dl fløde

Chokoladespray:

  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g kakaosmør

Pynt:

  • 100 g ruby chokolade
  • nonpareils krymmel
  • hvide chokoladeperler

Udstyr:

  • Kagering/springform, 16 cm
  • Udstikker, 8 cm
  • Savarin silikoneform, 16 cm
  • Armonia/Savarin silikoneform, 18 cm

 

Fremgangsmåde:

Brownie:

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde over svag varme.
  3. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  4. Vend chokolade-smøren i æggene og derefter kakao og salt.
  5. Fordel dejen i en smurt og foret kagering/springform på 16 cm og bag bunden ved 175° varmluft i 40 min.
  6. Tag bunden ud af ovnen, tryk den helt flad i formen og lad den køle helt af.
  7. Udstik herefter en cirkel på 8 cm i midten af kagen.

Rød stikkelsbærkompot:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  3. Kog bærrene, sukker og vanilje til bærrene er møre, blend kompotten groft og mål 2 1/2 dl kompot af.
  4. Vrid husblassen fri for vand, smelt den i kompotten og hæld den i en Savarin silikoneform på 16 cm. Sæt formen på frys til kompotten er gennemfrossen.

Hasselnøddemousse:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen, gnub skallerne af dem og lad den køle af. Smelt imens sukkeret på en pande til en gylden karamel og rør de afkølede nødder heri. Kom nøddekaramellen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.
  2. Blend herefter nøddekaramellen til en flydende praline i en minihakker – det tager flere minutter og jo finere praline jo bedre.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand.
  4. Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller over vandbad og lad den køle lidt af.
  5. Pisk fløden til let skum i en skål.
  6. Kom dine æg i en skål, placer den over et vandbad og pisk i æggene til de når 35 grader. Vrid husblassen for vand og pisk den i æggene. Tag skålen af varmen.
  7. Vend/pisk den hvide chokolade i æggemassen til en cremet konsistens.
  8. Vend pralineen i æggemassen til en cremet konsistens.
  9. Vend til sidst den letpiskede fløde nænsomt i æggemassen ad et par omgange.
  10. Fordel moussen i savarin silikoneformen på ? cm, og tryk den frosne stikkelsbærkompot og den kolde browniebund på hovedet ned i moussen. Glat bunden ud og sæt kagen på frys til gennemfrossen.

Chokoladespray:

  1. Hak den mørke chokolade og kakaosmøren fint, og smelt det sammen i mikroovnen eller over vandbad.
  2. Kom chokoladen i en sprøjtepistol og sprøjt den frosne kage i et jævnt lag. Placer herefter kagen på serveringsfadet og lad den tø op på køl.

Pynt:

  1. Temperer ruby chokoladen og smør den tynd ud på et stykke kageplast. Drys krymmel over hele chokoladen og skær den ud i rombeformer kort inden den har sat sig. Lad den herefter sætte sig helt på køl og pil chokoladepynten af kageplasten.
  2. Lim chokoladepynt og chokoladeperler fast på kagen med en smule smeltet chokolade.

Harlekinkage  Harlekinkage