Til 12 personer

Ingredienser:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 4 æg
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 4 mellem æbler
  • 50 g smør
  • 50 g brun farin
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 1 nip salt

Udstyr:

  • Springform, 22 cm
  • Minihakker/blender

 

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en luftig ensartet masse – det tager flere minutter.
  3. Rør æggene i dejen et ad gangen.
  4. Kom havregryn og de resterende tørre ingredienser i en minihakker og blend til en fin mel. Vend dette nænsomt i dejen.
  5. Smør indersiden af springformen og kom bagepapir i bunden. Smør dejen jævnt ud i formen.
  6. Skær æblerne ud i tynde både og fordel dem over dejen i springformen.
  7. Smulr de 50 g smør, brun farin, havregryn og salt sammen med fingrene og drys det over æblerne i formen.
  8. Bag kagen i ca. 45 min afhængig af hvor meget væde æblerne indeholder. Tjek om den er færdig med en kniv i midten af kagen.
  9. Lad kagen køle let af før den befries fra formen med en lille kniv og servers lun.

Glutenfri æblekage