Til 12 personer
Ingredienser:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 200 g marcipan
- 4 æg
- 100 g glutenfri havregryn
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- 4 mellem æbler
- 50 g smør
- 50 g brun farin
- 50 g glutenfri havregryn
- 1 nip salt
Udstyr:
- Springform, 22 cm
- Minihakker/blender
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 175° varmluft.
- Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en luftig ensartet masse – det tager flere minutter.
- Rør æggene i dejen et ad gangen.
- Kom havregryn og de resterende tørre ingredienser i en minihakker og blend til en fin mel. Vend dette nænsomt i dejen.
- Smør indersiden af springformen og kom bagepapir i bunden. Smør dejen jævnt ud i formen.
- Skær æblerne ud i tynde både og fordel dem over dejen i springformen.
- Smulr de 50 g smør, brun farin, havregryn og salt sammen med fingrene og drys det over æblerne i formen.
- Bag kagen i ca. 45 min afhængig af hvor meget væde æblerne indeholder. Tjek om den er færdig med en kniv i midten af kagen.
- Lad kagen køle let af før den befries fra formen med en lille kniv og servers lun.