For lidt under et år siden var jeg ved at melde mig til Den Store Bagedyst, og ledte efter informationer omkring hele castingen-processen til programmerne. Derfor har jeg nu valgt selv at skrive et opslag om casting-forløbet, som måske kan give andre nysgerrige svar på deres spørgsmål og tanker.

Ansøgning

Inden hele casting-forløbet skulle man sende en skriftlig ansøgning til DR. Det var en fast skabelon med en masse spørgsmål omkring ens personlighed, interesser, ens forhold til bagning osv…

Her er et link til tilmeldingen til bagedysten 2019: Meld dig til ‘Den store bagedyst’ 2019

1. casting

Ud af de mange, mange ansøgninger, blev omkring 200 mennesker inviteret til castings i midten af januar måned. Der blev holdt 3 castings i DR København og 3 castings i DR Aarhus med omkring 30-40 inviterede til hver. Til disse castings skulle vi hver medbringe en hjemmebagt kage/bagværk som vi skulle præsentere foran hinanden, samt foran casteren og de øverste i produktionen af bagedysten. Derudover skulle vi fortælle lidt om os selv, vores interesser og familie, samt fortælle en sjov ting om os selv.

Jeg havde til castingen valgt at tage en kage med, som bestod af en sej hasselnøddebund, en ganache med karamelliseret hvid chokolade, en limemousse, spray-glaze og en lille chokoladeskulptur. Jeg havde en klar idé om, hvordan kagen skulle se ud, så jeg havde op til castingen øvet mig på nye teknikker og nyt udstyr. Her kan du se billeder af kagen som den så ud til castingen, og som den så ud da jeg øvede den første gang derhjemme.

Kagen fra castingen.

Kagen fra første øvning.

Efter vi alle havde været oppe og fortælle om os selv, var det tid til at smage hinandens kager. Alt imens blev der iblandt os 30-40 mennesker, udvalgt nogle få som gik videre til en individuel samtale med casteren og de øverste i produktionen af bagedysten. Her fortalte vi mere om os selv og så smagte de (endelig) på vores kager. Efter dette var castingen slut og iblandt alle der havde været til samtale ved de 6 castings, blev der valgt omkring 24 der gik videre til slut-castingen.

Det var også allerede til første casting at jeg mødte Jasmin, som jeg har været så heldig at følges med gennem castingerne og til programmerne.

Billeder fra castingen.

Slut-casting

Nogle få dage senere blev jeg ringet op af casteren med den gode nyhed om at jeg var gået videre til slutcastingen (som var delt i 2 hold) i starten af februar måned. Til castingen skulle vi bage en “hemmelig udfordring” i et skolekøkken, med kamera og dommere på – og på tid, hvilket jeg ikke var vant til. Udfordringen lød på en frugtlagkage, og der var plads til fri fortolkning og leg. Min kage bestod af lagkagebunde m. nødder, solbærsyltetøj og brombærmousse. Jeg pyntede den bl.a. med koral-tuile, krystalliseret hvid chokolade, friske brombær og skovsyre.

Billede af min kage.

Da udfordringen var slut blev kagerne bedømt af Katrine og med kameraer på, som var det i programmerne. Efter dette var dagen slut og de heldige 10 kunne forvente et svar d. 8 februar. Vi blev dog allerede ringet op aftenen inden d. 8, af Søren programmets redaktør, og blev tilbudt at deltage.

Billeder fra slut-castingen.

Følg med i hele forløbet på min Instagram, @emil.obel, eller på min Facebookside Emil Obel – Den Store Bagedyst 2018.