På mange opfordringer har jeg her lavet en liste over mit yndlings bageudstyr, som inspiration til hvad man kan give en bageinterreseret i julegave, fødselsdagsgave eller bare som en gave til sig selv!

 

Det basale:

Udstyret jeg oftest bruger og altid har liggende klar i køkkenskuffen.

  • Decilitermål
  • Dejskraber
  • Elpisker
  • Kagerulle
  • Digital vægt: så du kan afveje ingredienser helt præcist.
  • Paletknive: kan bruges til at sprede, smøre og til at løfte store og små kager. En lille paletkniv med knæk, kan bruges til selv de mindste kager og præcisionsarbejde som at glatte overflader af mousse.
  • Springform på ca. 22 cm: en standart springform, der både kan bruges til at bage kager i og til at samle og støbe lagkager i.
  • Tærteform med løs bund: til bagning af klassiske tærter. Findes i et utal af former og størrelser.

 

Det lidt mere tekniske:

Udstyret der gør det muligt at lave de lidt vildere kager og de lidt sjovere teknikker.

  • Digitalt termometer: helt uundværligt, hvis du vil give dig i kast med chokoladetemperering, bolsjelavning og lign…
  • Minihakker: gør hakning af nødder til en leg. Findes i mange modeller og kan også bruges til at lave humus, pesto osv…
  • Stavblender: en god stavblender gør det nemt at blande og blende fx pureer og glaze. Nogle stavblendere og minihakkere kan købes sammen, til en lidt lavere pris end hvad de koster hver for sig.
  • Rundt udstikkersæt: selvom et glas virker helt udemærket, synes jeg at et udstikkersæt, med skarpe runde udstikkere i alle størrelser er at foretrække. Jeg bruger det til alt, fra at udstikke småkager og kagebunde til at forme chokoladepynt eller at støbe små kager i.
  • Perforerede tærteringe: giver dine tærter lige sider og et skarpt udtryk, samtidigt med at tærterne bager mere jævnt end i en normal tærteform. Findes i mange forskellige størrelser og former.
  • Halvkugle silikoneforme: jeg har et utal af halvkuglesilikoneforme i forskellige størrelser, til at støbe små moussekager og moussebomber i. Jeg bruger dem også til at fryse rester af gelé, ganache og mousse ned i, så det kan bruges til “reste-kager”.
  • Kageplast: jeg bruger altid 8 cm høj, og kraftig kageplast når jeg støber mine lagkager og til at lave fx. chokoladepynt med.
  • Gasbrænder: kan bruges til fx. crème brûlée, chokoladepynt og til at befri frosne kager fra kageringe.

 

Det mest omstændige:

Udstyret der gør arbejdet i køkkenet til en leg og giver dig mulighed for at lave alverdens kager, desserter og bagværk.

  • Røremaskine: til de helt store mængder kage, mousse eller dej kan en røremaskine være super praktisk og gøre arbejdsprocessen væsentligt hurtigere.
  • Foodprocessor: skal der hakkes store mængder nødder, chokolade, krokant eller lign, er en foodprocessor optimal.
  • Diverse silikoneforme og måtter: jeg har efterhånden en stor samling af alverdens silikoneforme, jeg bruger til at støbe moussekager i. Det store sortiment af forme der kan købes, skaber utallige muligheder for leg og eksperimenteren med kager og desserter. Der findes også mange silikonemåtter, der både kan bruges som underlag til marcipanarbejde, bagning af bunde, bolsjelavning osv…

 

Hvor købes udstyret?

Det meste af mit udstyr er købt i Kunst og Køkkentøj, HW Larsen eller på diverse bagesider på nettet. Jeg går altid efter bageudstyr af god kvalitet, så det kan bruges mange gange, og silikoneforme der kan anvendes og kombineres på mange måder for at skabe unikke kager.

 

Hvis du har spørgsmål til mere specifikt udstyr, må du endelig skrive en kommentar herunder opslaget.