Til 12 personer
Ingredienser:
- 200 g blødt smør
 - 200 g sukker
 - 200 g marcipan
 - 4 æg
 - 100 g glutenfri havregryn
 - 1 spsk kartoffelmel
 - 1 tsk bagepulver
 - 1 tsk stødt kanel
 - 1 nip salt
 - 4 mellem æbler
 - 50 g smør
 - 50 g brun farin
 - 50 g glutenfri havregryn
 - 1 nip salt
 
Udstyr:
- Springform, 22 cm
 - Minihakker/blender
 
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 175° varmluft.
 - Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en luftig ensartet masse – det tager flere minutter.
 - Rør æggene i dejen et ad gangen.
 - Kom havregryn og de resterende tørre ingredienser i en minihakker og blend til en fin mel. Vend dette nænsomt i dejen.
 - Smør indersiden af springformen og kom bagepapir i bunden. Smør dejen jævnt ud i formen.
 - Skær æblerne ud i tynde både og fordel dem over dejen i springformen.
 - Smulr de 50 g smør, brun farin, havregryn og salt sammen med fingrene og drys det over æblerne i formen.
 - Bag kagen i ca. 45 min afhængig af hvor meget væde æblerne indeholder. Tjek om den er færdig med en kniv i midten af kagen.
 - Lad kagen køle let af før den befries fra formen med en lille kniv og servers lun.
 
