Til 15 stk
Ingredienser:
- 200 g koldt smør
- 150 g sukker
- 150 g brun farin
- 100 g valnødder, kan udelades eller erstattes af andre nødder
- 300 g mælkechokolade
- 100 g mørk chokolade
- 350 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk natron
- 4 tsk bagepulver
- 2 æg
Fremgangsmåde:
- Rør smørret smidigt i en stor skål. Det tager ikke lang tid og smøren skal stadig være kold.
- Kom sukker og brun farin i skålen og rør kort til det akkurat er blandet i smøren.
- Hak valnødderne og chokoladen groft og rør det i dejen til det akkurat er blandet i. Dejen må gerne være usammenhængende og klumpet.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør dem derefter i dejen. Dejen skal være sandet og klumpet.
- Pisk æggene sammen i en skål og rør dem i dejen til den akkurat samler sig til en ensaret masse.
- Vej dejen af i klumper på 100 g og pres dem groft sammen til kugler. Kom dem i en dåse og sæt dem på frys til de er frosne. Det tager ca. 1-2 timer.
- Varm ovnen op til 180° varmluft, med en bageplade med bagepapir inde i ovnen.
- Sæt de frosne cookie-kugler på den varme bageplade og bag dem i 20 minutter til der er gyldenbrune uden på. Bag cookies’ne ad to omgangen da de flyder lidt ud under bagningen.
- Lad cookies’ne køle af i ca. 15 minutter efter de et kommet ud af ovnen og nyd dem lune.
Tip: cookie-kuglerne kan sagtens holde sig længe i fryseren, så du kan med fordel gemme et par stykker til en dag du får lyst til kage.
Ekstra tip: lav chokoladecookies ved at erstatte 50 g hvedemel med 50 g kakaopulver.