Til 15 stk

Ingredienser:

  • 200 g koldt smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 100 g valnødder, kan udelades eller erstattes af andre nødder
  • 300 g mælkechokolade
  • 100 g mørk chokolade
  • 350 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk natron
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 æg

 

Fremgangsmåde:

  1. Rør smørret smidigt i en stor skål. Det tager ikke lang tid og smøren skal stadig være kold.
  2. Kom sukker og brun farin i skålen og rør kort til det akkurat er blandet i smøren.
  3. Hak valnødderne og chokoladen groft og rør det i dejen til det akkurat er blandet i. Dejen må gerne være usammenhængende og klumpet.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør dem derefter i dejen. Dejen skal være sandet og klumpet.
  5. Pisk æggene sammen i en skål og rør dem i dejen til den akkurat samler sig til en ensaret masse.
  6. Vej dejen af i klumper på 100 g og pres dem groft sammen til kugler. Kom dem i en dåse og sæt dem på frys til de er frosne. Det tager ca. 1-2 timer.
  7.  Varm ovnen op til 180° varmluft, med en bageplade med bagepapir inde i ovnen.
  8. Sæt de frosne cookie-kugler på den varme bageplade og bag dem i 20 minutter til der er gyldenbrune uden på. Bag cookies’ne ad to omgangen da de flyder lidt ud under bagningen.
  9. Lad cookies’ne køle af i ca. 15 minutter efter de et kommet ud af ovnen og nyd dem lune.

 

Tip: cookie-kuglerne kan sagtens holde sig længe i fryseren, så du kan med fordel gemme et par stykker til en dag du får lyst til kage.

 

Ekstra tip: lav chokoladecookies ved at erstatte 50 g hvedemel med 50 g kakaopulver.