Reklame for KforKage

Ingredienser:

Til 6 kager i portionsstørrelse

Kokosmørdej:

  • 50 g kokosmel
  • 100 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 nip salt
  • skal af ½ appelsin
  • 75 g smør
  • ½ æg

 

Appelsingele og kaviar:

  • ½ liter smagsneutral olie
  • 3 blade husblas
  • 2 dl appelsinsaft
  • ½ vaniljestang
  • 20 sukker

 

Kardemomme-karamelmousse:

  • 2 blade husblas
  • 65 g sødmælk
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 135 g karamelliseret hvid chokolade
  • 2 dl fløde

 

Chokoladespray:

  • hvid velvet spray
  • lysegrøn velvet spray

 

Pynt:

  • kokosflager
  • spiselige urter og blomster, for eksempel citronmelisse

 

Udstyr:

 

Fremgangsmåde:

Kokosmørdej:

  1. Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  2. Blend eller rør kokosmel, hvedemel, flormelis, salt, appelsinskal og smør sammen til en sandet konsistens.
  3. Blend eller rør æg i massen til den samler sig. Saml derefter dejen til en fast klump på køkkenbordet med hænderne.
  4. Pak dejen ind i film og lad den sætte sig og blive fast på køl, indtil brug.
  5. Rul dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og udstik bunde til kagerne med den store udstikker, der følger med silikoneformene. Gem overskydende dej på frys.
  6. Flyt mørdejen over på en bageplade med bagepapir og bag den i ca. 10 minutter, til dejen er gyldenbrun langs kanterne.
  7. Lad bundene køle helt af før den pilles af bagepapiret.

 

Appelsingele og kaviar:

  1. Hæld olie i en høj beholder og sæt den på frost til den er iskold.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand.
  3. Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud af den halve stang. Mas kornene med en smule af sukkeret.
  4. Bring appelsinsaft, sukker og vaniljekorn i kog og tag det derefter af varmen.
  5. Del appelsinsaften i to lige dele og smelt et blad husblas i den ene del. Fyld denne del i de 6 silikoneforme til indlæg.
  6. Smelt de resterende to blade husblas i den anden del af appelsinsaften og lad den køle af til stuetemperatur. Sug så saften op i en sprøjte eller sprøjteflaske og sprøjt lidt efter lidt dråber i den iskolde olie. Når alt saften er brugt, sættes beholderen med olie på køl til kagerne skal pyntes.

 

Kardemomme-karamelmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  3. Bring sødmælken og kardemomme til kogepunktet og smelt den udblødte husblas heri.
  4. Hæld mælken over chokoladen og rør massen helt sammen til der ingen klumper er.
  5. Lad så chokolademassen køle af til stuetemperatur.
  6. Pisk imens fløden til en let skum.
  7. Når chokolademassen er stuetemperatur, vendes den sammen med fløden over et par omgange.
  8. Fyld moussen i de 6 silikoneforme. Befri indlægget af frossen appelsingele fra formene og tryk det godt ned i moussen. Glat overfladen af moussen ud og sæt kagerne på frys til de er frosne.

 

Chokoladespray:

  1. Befri de frosne kager fra formene og placer dem på en rist.
  2. Spray kagerne hvide med velvet spray og giv dem skygger med den grønne velvet spray.
  3. Flyt derefter forsigtigt kagerne over på mørdejsbundene og lad dem tø op på køl.

 

Pynt:

  1. Sigt olien fra appelsinkaviaren og skyl dem forsigtigt i koldt vand.
  2. Pynt kagerne med appelsinkaviar, kokosflager og spiselige blomster og urter.

 

Tropisk moussekage