Reklame for KforKage
Ingredienser:
Til 6 kager i portionsstørrelse
Kokosmørdej:
- 50 g kokosmel
- 100 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 nip salt
- skal af ½ appelsin
- 75 g smør
- ½ æg
Appelsingele og kaviar:
- ½ liter smagsneutral olie
- 3 blade husblas
- 2 dl appelsinsaft
- ½ vaniljestang
- 20 sukker
Kardemomme-karamelmousse:
- 2 blade husblas
- 65 g sødmælk
- ½ tsk stødt kardemomme
- 135 g karamelliseret hvid chokolade
- 2 dl fløde
Chokoladespray:
- hvid velvet spray
- lysegrøn velvet spray
Pynt:
- kokosflager
- spiselige urter og blomster, for eksempel citronmelisse
Udstyr:
Fremgangsmåde:
Kokosmørdej:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Blend eller rør kokosmel, hvedemel, flormelis, salt, appelsinskal og smør sammen til en sandet konsistens.
- Blend eller rør æg i massen til den samler sig. Saml derefter dejen til en fast klump på køkkenbordet med hænderne.
- Pak dejen ind i film og lad den sætte sig og blive fast på køl, indtil brug.
- Rul dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og udstik bunde til kagerne med den store udstikker, der følger med silikoneformene. Gem overskydende dej på frys.
- Flyt mørdejen over på en bageplade med bagepapir og bag den i ca. 10 minutter, til dejen er gyldenbrun langs kanterne.
- Lad bundene køle helt af før den pilles af bagepapiret.
Appelsingele og kaviar:
- Hæld olie i en høj beholder og sæt den på frost til den er iskold.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud af den halve stang. Mas kornene med en smule af sukkeret.
- Bring appelsinsaft, sukker og vaniljekorn i kog og tag det derefter af varmen.
- Del appelsinsaften i to lige dele og smelt et blad husblas i den ene del. Fyld denne del i de 6 silikoneforme til indlæg.
- Smelt de resterende to blade husblas i den anden del af appelsinsaften og lad den køle af til stuetemperatur. Sug så saften op i en sprøjte eller sprøjteflaske og sprøjt lidt efter lidt dråber i den iskolde olie. Når alt saften er brugt, sættes beholderen med olie på køl til kagerne skal pyntes.
Kardemomme-karamelmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
- Bring sødmælken og kardemomme til kogepunktet og smelt den udblødte husblas heri.
- Hæld mælken over chokoladen og rør massen helt sammen til der ingen klumper er.
- Lad så chokolademassen køle af til stuetemperatur.
- Pisk imens fløden til en let skum.
- Når chokolademassen er stuetemperatur, vendes den sammen med fløden over et par omgange.
- Fyld moussen i de 6 silikoneforme. Befri indlægget af frossen appelsingele fra formene og tryk det godt ned i moussen. Glat overfladen af moussen ud og sæt kagerne på frys til de er frosne.
Chokoladespray:
- Befri de frosne kager fra formene og placer dem på en rist.
- Spray kagerne hvide med velvet spray og giv dem skygger med den grønne velvet spray.
- Flyt derefter forsigtigt kagerne over på mørdejsbundene og lad dem tø op på køl.
Pynt:
- Sigt olien fra appelsinkaviaren og skyl dem forsigtigt i koldt vand.
- Pynt kagerne med appelsinkaviar, kokosflager og spiselige blomster og urter.