Til ca. 8 store trøfler/romkugler

Ingredienser:

Trøffelmasse:

  • Ca. 200 g kagerester
  • Ca. 25 g mørk chokolade
  • Ca. 2 1/2 spsk appelsinmarmelade
  • Ca. 1 spsk kakaopulver
  • Ca. 1 spsk mørk rom (kan udelades)

Chokoladeskal:

  • Ca.  175 g mørk chokolade
  • Ca. 25 g kakaosmør
  • Ca. 200 g ristede hasselnødder
  • lidt salt

 

Fremgangsmåde:

Trøffelmasse:

  • Blend alle ingredienserne fint sammen i en foodprocessor eller bland dem med fingrene i en skål.
  • Tril massen til kugler og sæt dem på frost.

Chokoladeskal:

  • Temperer chokoladen og kakaosmøren.
  • Hak hasselnødder helt fint og bland dem med salt.
  • Kom en smule chokolade i hånden og tril trøflerne, til de er helt dækkede af chokoladen og vend dem så i hasselnødderne.
  • Lad chokoladen sætte sig kort på køl og tril dem derefter i en smule ekstra chokolade for at dække nødderne. Lad chokoladen sætte sig kort på køl og opbevar trøfler i køleskabet indtil servering.