Ingredienser:
24 stk
Gærdej:
- 2 dl sødmælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 spsk honning
- 500 g hvedemel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk salt
- 125 g smør, blødt
- 1 æg til pensling
Remonce:
- 100 g valnødder
- 125 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 spsk stødt kanel
- 2 store modne bananer
Karamelsauce:
- 100 g sukker
- 50 g smør, blødt
- 1 dl fløde
- 1 nip salt
Udstyr:
- 2 muffin bageforme
Fremgangsmåde:
Gærdej:
- Varm mælken op til den er lun og hæld den i en røremaskine eller skål.
- Smuldr gæren i mælken og rør til den er helt opløst.
- Tilsæt æg og honning og rør til det er helt opløst.
- Tilsæt ca. halvdelen af melet, de stødte krydderier og salt til dejen og rør til den er uden klumper.
- Tilsæt det resterende mel og ælt til dejen er elastisk og slipper siderne af skålen. Det tager flere minutter.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen mens der æltes og ælt til dejen er smidig og elastisk. Det tager flere minutter.
- Dæk skålen med dej, med et viskestykke og stil den lunt til hævning i en time.
Remonce og rulning:
- Rist valnødderne i ovnen ved 200° almindelig ovn i 5-10 minutter. Lad dem derefter køle helt af.
- Pisk smør, sukker og brun farin sammen til en luftig masse uden klumper.
- Hak valnødderne fint og mos bananerne.
- Pisk kanel, valnødder og banan kort i remoncen.
- Kom den færdighævede dej ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til et stor rektangel og smør remonce over hele dejen.
- Rul dejen stramt op til en rulle og skær enderne af med en savtakket snik. Skær rullen ud i 24 snegle, ved først at dele den på midten, derefter i kvarte og så i ottendedele. Til sidst deles hver ottendedel i tredjedele.
- Smør to muffin bageforme med en smule smør og kom kanelsneglene i formene.
- Lad dem hæve i 30 minutter under et viskestykke.
Karamelsauce:
- Start med at veje alle ingredienserne af.
- Smelt sukker i en pande over helt svag varme til det er helt smeltet. Rør så lidt som muligt i det undervejs.
- Tag panden af varmen og smelt smørret i sukkeret. Rør rundt. Her kan det godt se ud som om karamellen skiller, men fortvivl ikke.
- Hæld fløden i karamellen og sæt den tilbage over svag varme.
- Rør i karamellen til den er smeltet helt sammen og er uden klumper af sukker.
- Rør salt i karamellen og hæld den i en skål.
- Lad den stå ved stuetemperatur.
Bagning:
- Pisk et æg sammen og pensl de færdighævede snegle.
- Bag sneglene ved 180° almindelig ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne.
- Pensl de varme kanelsnegle med karamelsaucen og lad dem køle af til de er lune i muffinformene, og befri dem med en lille kniv. Server dem lune.