Ingredienser:

Til 2 kager til 3 personer hver

Mandelbund:

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvide, ca. 3 stk.
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade

 

Jordbærmousse:

  • 2 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • 30 g sukker
  • 150 g jordbær
  • saft af ½ citron
  • 1 ½ dl fløde
  • ½ dl creme fraiche 18%

 

Pynt:

  • røde bær
  • spiselige blomster, for eksempel morgenfrue

 

Udstyr:

  • Kit Tarte Ring, Ø 150mm, eller to lignende bage og silikoneform på 15 cm

Fremgangsmåde:

Mandelbund:

  1. Varm oven op til 175 grader varmluft.
  2. Rist mandlerne i ovnen på en bageplade med bagepapir, til de er gyldenbrune og dufter.
  3. Lad dem køle af og blend halvdelen til fint mel og den anden halvdel groft.
  4. Pisk mandler, sukker, æggehvide, salt og hakket chokolade sammen til en klistret og skummende masse.
  5. Placer de to kageringe på en bageplade med bagepapir og smør dem med lidt smør eller olie.
  6. Fordel dejen i de to forme og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min, til de er gyldenbrune.
  7. Lad dem derefter køle helt af og befri dem fra formene ved hjælp af en lille kniv.

 

Jordbærmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med en smule af sukkeret.
  3. Bring jordbær, sukker, vanilje og citronsaft til kogepunktet og kog til bærrene er møre.
  4. Blend massen fint og smelt den udblødte husblas i jordbærsaften. Lad den køle af til stuetemperatur.
  5. Pisk imens fløden til en let skum og vend creme fraichen i fløden.
  6. Vend den afkølede jordbærsaft i fløden over et par omgange.
  7. Fordel moussen i de to silikoneforme og sæt dem på frost til de er gennemfrosne.

 

Samling og pyntning:

  1. Befri de frosne moussediske fra silikoneformene og placer dem på bundene. Lad moussen tø op på køl.
  2. Pynt kagerne med røde bær og spiselige blomster.

jordbærmoussekage