Her får I opskriften på en vanvittig lækker sommerlagkage med en frisk smag af jordbær og rabarber og en mild smag af honning. Kagen er perfekt til alle sommeren festlige lejligheder, som fødselsdage og studentergilder. Velbekomme!

Ingredienser:

Til 12 personer

Kransekagebund:

  • 300 g marcipan
  • 70 g æggehvide
  • 70 g flormelis
  • 50 g ristede mandler
  • 50 g mørk chokolade

Jordbær-rabarbergrød:

  • 3 blade husblas
  • 250 g jordbær
  • 150 g rabarber
  • 100 g sukker
  • Saft af 1 citron
  • 1/2 vaniljestang

Honningmousse:

  • 3 blade husblas
  • 100 g honning
  • 50 g æggeblomme, ca. 3 stk
  • 75 g vand
  • 40 g citronsaft
  • 3 dl fløde

Pynt:

  • Konditorpistacie
  • Jordbær
  • Spiselige blomster
  • Bivoks

 

Fremgangsmåde:

Kransekagebund:

  1. Tænd ovnen på 200° alm ovn.
  2. Pisk æggehvide og flormelis godt sammen.
  3. Tilsæt marcipan og rør til massen er helt jævn.
  4. Fordel massen i en smurt ring på 18 cm på en bageplade med bagepapir.
  5. Drys bunden med hakkede ristede mandler og bag den i ovnen ved 200° til den er gyldenbrun – ca. 15-20 min.
  6. Lad bunden køle en smule af og drys derefter chokoladen over bunden. Lad det smelte og fordel det over bunden med en ske.
  7. Lad bunden køle helt af og chokoladen sætte sig på køl.

Jordbær-rabarbergrød:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skyld og rens jordbær og rabarber.
  3. Skær rabarber i tynde skiver og kog jordbær, rabarber, sukker, vanilje og citronsaft over middel varme under låg, til det hele er mørt.
  4. Mål ca. 4 dl grød af og opløs husblassen i dette.
  5. Lad grøden køle af til den er håndvarm og fordel den over bunden i kageringen. Stil bunden med grøden på frost til gennemfrossen.

Honningmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Pisk honning og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps.
  3. Varm vand og citronsaft op til kogepunktet og smelt husblassen i dette. Lad det derefter køle af til det er håndvarmt.
  4. Pisk fløden til let skum.
  5. Vend forsigtigt husblas-massen i æggesnapsen ad et par omgange.
  6. Vend forsigtigt fløden i snapsen ad et par omgange.

Samling og pyntning:

  1. Befri den frosne bund og grød fra ringen vha. en gasbrænder/lidt varm vand og en lille skarp kniv.
  2. Placer bunden på serveringsfadet og placer en større ring på 22 cm foret med kageplast omkring bunden.
  3. Hæld forsigtigt moussen over indlægget og stil fadet med kagen på frost til moussen er helt sat.
  4. Befri kagen fra ring og kageplast når den er helt sat og pynt med finthakket konditorpistacie, halve jordbær, spiselige blomster og bivoks.