Ingredienser:
Til 12 personer
Rouladebund:
- 6 æg
- 90 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Rød pastafarve
Hvid chokoladecreme:
- 3 blade husblas
- 7 dl fløde
- 280 g hvid chokolade
Derudover:
- 1 glas god syrlig syltetøj
- Pynt, f.eks. bær, blomster, chokoladepynt…
Fremgangsmåde:
Rouladebund:
- Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne helt lyse og luftige med vanilje og halvdelen af sukkeret.
- Sigt og vend hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne stive med den resterende halvdel af sukkeret og ved den i dejen.
- Farv 1/4 af dejen rød med pastafarven og put den i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
- Smør et stykke bagepapir på en bageplade.
- Sprøjt striber, eller andre mønstre, af rød dej på bagepapiret og smid bagepladen med dej i fryseren til dejen er helt frossen.
- Dæk forsigtigt mønsteret med normal dej og bag i 10-12 minutter ved 180° varmluft.
- Lad bunden køle helt af før bagepapiret pilles af.
Hvid chokoladecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring fløden i kog, og udblød husblassen deri.
- Hæld massen over dne finthakkede chokolade og rør/stavblend til det hele er blandet.
- Hæld cremen i et stort fad, dæk det med film helt til overfladen og stil det på køl/frost til det er gennemkoldt.
Samling:
- Befri den kolde bund fra papiret. Placer den med den mønstrede side på et rent stykke bagepapir strøet med sukker.
- Smør er lag syltetøj jævnt ud på bunden.
- Pisk den kolde creme luftig og smør en jævnt lag ud på syltetøj bunden.
- Rul rouladen forsigtigt op – brug bagepapiret til at stramme rullen op.
- Sæt rouladen tilbage på køl/frost. Når rouladen har sat sig lidt, pakkes den ud op pyntes med det resterend creme, bær, chokoladepynt, spiselige blomster…