Her får I opskriften på nemme og lækre rabarber-sorbet-ispinde dyppet i sød hvid chokolade med kardemomme. Perfekt til det dejlige sommervejr!

Ingredienser:

Til 12 miniispinde

Rabarbersorbet:

  • 200 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 80 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • Saft af en 1/2 citron
  • 40 g æggehvide, ca. 1 stk

Chokoladeovertræk:

  • Ca. 400 g hvid chokolade
  • 2 tsk god stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Rabarbersorbet:

  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
  2. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud. Mas dem med en smule af sukkeret.
  3. Bring rabarber, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i kog og kog til rabarberne er møre.
  4. Stavblend massen grundigt, sigt dem og lad den derefter køle helt af.
  5. Kør den kolde frugtsaft på en ismaskine til den tykner eller hæld den i en skål og stil den på frost. Rør i massen med ca. 20 min mellemrum til den tykner.
  6. Pisk æggehviden til fast skum og vend den i den halvfrosne frugtsaft.
  7. Kør isen færdig på ismaskinen eller forsæt med at røre i den i en skål i fryseren til den er meget fast.
  8. Fordel isen i miniispinde silikoneforme og stil formene på frost til isen er gennemfrossen.

Chokoladeovertræk:

  1. Temperer den hvide chokolade ved at smelte den ved korte intervaller i mikroovnen.
  2. Hæld chokoladen i et højt glas eller lign. og rør den stødte kardemomme i chokoladen.
  3. Befri en is ad gangen fra silikoneformen, dyb den i chokolade og lad det sætte sig kort, før isen placeres på en stykke madpapir.
  4. Opbevar isene på frost indtil servering. Velbekomme!