Ingredienser:
Til 10 små tærter på ca. 7 cm eller 1 stor tærte på ca. 22 cm.
Mørdejsbund:
- 300 g hvedemel
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
Kokosfyld:
- 150 g kokosmel
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 1,5 æg
- 33 hindbær
Hvid chokolade- passionsfrugt ganache:
- 200 g hvid chokolade
- 50 g passionsfrugt puré
- 50 g fløde
Broken passionsfrugt gel:
- 2 blade husblas
- 160 g passionsfrugt puré
- 40 g sukker
Koral-tuile:
- 75 g vand
- 40 g smagsneutral olie
- 13 g hvedemel
- Lidt rød pastafarve
Passionsfrugt marengs:
- 60 g æggehvider
- 150 g sukker
- 50 g vand
- 2 spsk frysetørret passionsfrugt pulver
Pynt:
- 18 hindbær
Fremgangsmåde:
Mørdej:
- Tænd ovn på 175° alm ovn.
- Alle ingredienser blendes kort sammen i en foodprocessor og samles med hænderne på bordet. Pakkes i film og stilles på køl til fast.
- Rul tyndt ud og udstik cirkler.
- For de perforerede tærteringe med dejcirklerne – skær overskydende dej fra.
- Blindbages i 15 min ved 175° alm ovn.
Kokosfyld:
- Bland alle ingredienserne, undtagen hindbær, godt sammen og put det i en sprøjtepose.
- Kokosfyldet sprøjtes i mørdejsskallen, 3 hindbær prikkes ned i og tærten bages yderligere i 18-20 minutter ved 175° alm ovn.
Broken passionsfrugt gel:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring passionsfrugt og sukker i kog.
- Smelt husblassen i passionsfrugten og hæld det hele i et stort fladt fad.
- Stil på køl.
Hvid chokolade – passionsfrugt ganache:
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Varm fløde og passionsfrugt op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
- Rør forsigtigt i massen til den samler sig og bliver flot blank.
- Dæk ganachen med film helt til overfladen og stil på køl.
Tuile:
- Pisk alle ingredienser godt sammen.
- Hæld dejen i små klatter på en meget varm pande.
- Steg til alt vandet er fordampet og det ikke bobler/koger mere.
Marengs:
- Kog sukker og vand op til 118° og pisk æggehviderne stive imens.
- Hæld siruppen i hviderne mens der piskes kraftigt og pisk til massen er afkølet og stiv.
- Pisk frysetørret passionsfrugt i.
Samling:
- Rør broken gel i stykker og put det i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
- Put ganachen i en sprøjtepose med mellem størrelse rund tyl.
- Put marengs i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
- Sprøjt høje toppe af marengs og brænd dem med en gasbrænder.
- Sprøjt toppe af ganache og til sidst broken gel, hvor der er plads.
- Pynt med halve hindbær og tuile.

Hej. Hvor længe kan de tuille holde sig? Kan man komme dem i en æske eller skal de bruges på dagen de bliver lavet?😊
-er helt sikker på du går hele vejen, du simpelthen for vild!!👌👍
Jeg ville bare putte dem i en lufttæt beholder med lidt madpapir imellem. Så burde de sagtens kunne holde længe (-:
Hej Emil
Stort tillykke med titlen som årets, og tilmeld yngste, mesterbager – det var velfortjent!
Hvor store er de perforerede tærteringe og hvor køber man passionsfrugt puré henne?
Mvh.
Tærteringene var omkring 7 cm i diameter og passionsfrugt-puré kan købes i engros-butikker eller laves selv ved at sigte kødet af en masse passionsfrugter.