Reklame for RAWBITE

Her får I opskriften på en vanvittig lækker dessertkage med smag af chokolade og appelsin. Kagen er lavet med inspiration i RAWBITE’s nye lækre limited edition bar Orange Cacao, som både er økologisk, vegansk, sukker- og glutenfri og derfor kan nydes med god samvittighed! Barerne er perfekte som en hurtig snack, et lille mellemmåltid eller til at bruge i kager og desserter, som de gøres her. Kagen er ligesom baren både vegansk, sukker- og glutenfri.

Rawbite orange cacao dessertkage

Ingredienser:

Til 8 kager i portionsstørrelse

Rawbite bund:

  • 1 økologisk appelsin
  • 150 g mandler
  • 6 Rawbite Orange Cacao
  • 50 g kokossukker (evt. normal sukker)
  • 25 g kakao
  • 1 nip salt

Chokolademousse med orange:

  • 600 g silketofu
  • 1 dl ahornsirup (evt. anden sirup)
  • skal af 1 økologisk appelsin
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk kakao
  • 1 nip salt
  • 400 g mørk chokolade, ca. 60%

Pynt:

  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk vand
  • 1 dl kokosmel

Udstyr:

  • Foodprocessor
  • Rektangulær kageform, ca. 24×16 cm
  • Kageplast (evt. bagepapir)

 

Fremgangsmåde:

Rawbite bund:

  1. Vask appelsinen grundigt og kom den i en gryde med rigeligt vand. Kog appelsinen over middel varme til den er mør – det tager ca. 1 time. Tag den derefter ud af vandet, lad den køle let af og fjern evt. kerner.
  2. Varm ovnen op til 175 °C varmluft.
  3. Blend imens mandlerne til mel i en foodprocessor.
  4. Tilføj de resterende ingredienser, inklusiv appelsinen, til foodprocessoren og blend til dejen er ensartet.
  5. Kom dejen ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet, læg endnu et stykke bagepapir over dejen og rul den ud mellem papiret, til den måler ca. 26×18 cm og er ca. 1 cm tyk. Fjern herefter det øverste stykke bagepapir.
  6. Løft papiret med dejen over på en bageplade og bag bunden i ovnen i 20 min. Lad den herefter køle af.
  7. Placer en kageform på 24×16 cm over bunden og sæt kageplast langs indersiden af formen.

Chokolademousse med orange:

  1. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller ved korte intervaller i mikroovnen. Lad den derefter køle af.
  2. Dræn vandet fra tofuen og kom den i en foodprocessor sammen med alle ingredienser, undtagen chokoladen, og blend til massen får en cremet konsistens.
  3. Tilføj lidt ad gangen den smeltede chokoladen til cremen, mens blenderen endnu kører. Blend til moussen har en ensartet cremet konsistens.
  4. Fordel moussen over bunden i formen og smør overfladen jævnt ud. Sæt kagen på køl til moussen har sat sig helt – minimum en time, men gerne natten over.

Pynt:

  1. Bland gurkemeje og vand sammen og rør det i kokosmelet til den er helt gul – brug evt. hænderne.
  2. Fordel kokosmelet over moussen i formen og tryk det let fast.
  3. Befri derefter kagen fra formen og kageplasten, og skær den ud i rektangulære stykke på ca. 12×4 cm med en stor kniv. Opbevar kagerne på køl indtil servering.