Reklame for RAWBITE
Her får I opskriften på en vanvittig lækker dessertkage med smag af chokolade og appelsin. Kagen er lavet med inspiration i RAWBITE’s nye lækre limited edition bar Orange Cacao, som både er økologisk, vegansk, sukker- og glutenfri og derfor kan nydes med god samvittighed! Barerne er perfekte som en hurtig snack, et lille mellemmåltid eller til at bruge i kager og desserter, som de gøres her. Kagen er ligesom baren både vegansk, sukker- og glutenfri.
Ingredienser:
Til 8 kager i portionsstørrelse
Rawbite bund:
- 1 økologisk appelsin
- 150 g mandler
- 6 Rawbite Orange Cacao
- 50 g kokossukker (evt. normal sukker)
- 25 g kakao
- 1 nip salt
Chokolademousse med orange:
- 600 g silketofu
- 1 dl ahornsirup (evt. anden sirup)
- skal af 1 økologisk appelsin
- korn af 1/2 vaniljestang
- 1 spsk kakao
- 1 nip salt
- 400 g mørk chokolade, ca. 60%
Pynt:
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 tsk vand
- 1 dl kokosmel
Udstyr:
- Foodprocessor
- Rektangulær kageform, ca. 24×16 cm
- Kageplast (evt. bagepapir)
Fremgangsmåde:
Rawbite bund:
- Vask appelsinen grundigt og kom den i en gryde med rigeligt vand. Kog appelsinen over middel varme til den er mør – det tager ca. 1 time. Tag den derefter ud af vandet, lad den køle let af og fjern evt. kerner.
- Varm ovnen op til 175 °C varmluft.
- Blend imens mandlerne til mel i en foodprocessor.
- Tilføj de resterende ingredienser, inklusiv appelsinen, til foodprocessoren og blend til dejen er ensartet.
- Kom dejen ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet, læg endnu et stykke bagepapir over dejen og rul den ud mellem papiret, til den måler ca. 26×18 cm og er ca. 1 cm tyk. Fjern herefter det øverste stykke bagepapir.
- Løft papiret med dejen over på en bageplade og bag bunden i ovnen i 20 min. Lad den herefter køle af.
- Placer en kageform på 24×16 cm over bunden og sæt kageplast langs indersiden af formen.
Chokolademousse med orange:
- Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller ved korte intervaller i mikroovnen. Lad den derefter køle af.
- Dræn vandet fra tofuen og kom den i en foodprocessor sammen med alle ingredienser, undtagen chokoladen, og blend til massen får en cremet konsistens.
- Tilføj lidt ad gangen den smeltede chokoladen til cremen, mens blenderen endnu kører. Blend til moussen har en ensartet cremet konsistens.
- Fordel moussen over bunden i formen og smør overfladen jævnt ud. Sæt kagen på køl til moussen har sat sig helt – minimum en time, men gerne natten over.
Pynt:
- Bland gurkemeje og vand sammen og rør det i kokosmelet til den er helt gul – brug evt. hænderne.
- Fordel kokosmelet over moussen i formen og tryk det let fast.
- Befri derefter kagen fra formen og kageplasten, og skær den ud i rektangulære stykke på ca. 12×4 cm med en stor kniv. Opbevar kagerne på køl indtil servering.