Giv dig i kast med disse nemme, men vanvittig, lækre minilagkager, der er perfekte til enhver festlig lejlighed! Tag også børnene med i køkkenet – de kan sagtens være med, både undervejs og når der skal samles og pyntes til sidst.

Ingredienser:

Til 2 minilagkager

Lagkagebund:

  • 4 æg
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 65 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

 

Råsyltede jordbær:

  • 6 stk. jordbær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6 blade frisk mynte
  • Saften af ½ citron

 

Creamcheese frosting:

  • 100 g blødt smør
  • Skallen af ½ citron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 dl flormelis
  • 50 g creamcheese
  • 1 engangssprøjtepose

 

Pynt kunne f.eks være:

  • Bær
  • Spiselige blomster
  • Frisk mynte
  • Hakkede nødder eller chokolade
  • Krymmel

 

Fremgangsmåde:

Lagkagebund:

  1. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Pisk æggeblommer, halvdelen af sukkeret og vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
  3. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det sammen med en dejskraber.
  4. Pisk æggehviderne og den sidste halvdel sukker til en helt stiv marengs.
  5. Vend marengsen i dejen med en dejskraber.
  6. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag bunden ved 180° varmluft i 10-12 min, til bunden er gyldenbrun.
  7. Lad bunden køle helt af, før bagepapiret pilles af den og lagkagebunde på ca. 7 cm udstikkes med et glas eller lignende. Der skal bruges 3 bunde pr. lagkage. Opbevar bundene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

 

Råsyltede jordbær:

  1. Skyl jordbærrene og pil toppen af dem.
  2. Hak jordbærrene helt fint og kom dem i en skål.
  3. Rør sukker og vaniljesukker sammen med jordbærrene.
  4. Hak mynten helt fint og rør den i jordbærrene.
  5. Riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern og gem det til frostingen.
  6. Skær citronen over og pres saften ud af den ene halve citron ned til jordbærrene – fjern citronkerner.
  7. Lad jordbærrene stå og trække smag ved stuetemperatur.

 

Creamcheese frosting:

  1. Rør det bløde smør i en skål til det bliver cremet og luftigt.
  2. Rør citronskal, vaniljesukker og ca. halvdelen af flormelissen i smøren, til der ingen klumper er.
  3. Tilsæt det sidste flormelis og rør til frostingen er cremet og luftig.
  4. Rør hurtigt creamcheese i frostingen.
  5. Fyld den færdige frosting i sprøjteposen og opbevar den på køl indtil kagen samles.

 

Samling af minilagkagen:

  1. Placer en minilagkagebund på et fad eller en tallerken.
  2. Klip spidsen af sprøjteposen og sprøjt et lag creme på lagkagebunden. Du bælger selv og det fx. skal være små dutter eller ringe.
  3. Fyld en lille skefuld marinerede jordbær i midten af kagen og placer endnu en bund oven på kagen.
  4. Gentag med creme, marinerede jordbær og lagkagebund, så du nu har 3 bunde med fyld imellem.
  5. Pynt toppen af den sidste bund med mere creme og pynt efter eget ønske.

 

Tip: der er lagkagebunde nok til 6 minilagkager, men det er svært at bage en mindre portion end en hel bageplade.