Giv dig i kast med disse nemme, men vanvittig, lækre minilagkager, der er perfekte til enhver festlig lejlighed! Tag også børnene med i køkkenet – de kan sagtens være med, både undervejs og når der skal samles og pyntes til sidst.
Ingredienser:
Til 2 minilagkager
Lagkagebund:
- 4 æg
- 60 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 65 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Råsyltede jordbær:
- 6 stk. jordbær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 6 blade frisk mynte
- Saften af ½ citron
Creamcheese frosting:
- 100 g blødt smør
- Skallen af ½ citron
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 dl flormelis
- 50 g creamcheese
- 1 engangssprøjtepose
Pynt kunne f.eks være:
- Bær
- Spiselige blomster
- Frisk mynte
- Hakkede nødder eller chokolade
- Krymmel
Fremgangsmåde:
Lagkagebund:
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk æggeblommer, halvdelen af sukkeret og vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
- Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det sammen med en dejskraber.
- Pisk æggehviderne og den sidste halvdel sukker til en helt stiv marengs.
- Vend marengsen i dejen med en dejskraber.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag bunden ved 180° varmluft i 10-12 min, til bunden er gyldenbrun.
- Lad bunden køle helt af, før bagepapiret pilles af den og lagkagebunde på ca. 7 cm udstikkes med et glas eller lignende. Der skal bruges 3 bunde pr. lagkage. Opbevar bundene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Råsyltede jordbær:
- Skyl jordbærrene og pil toppen af dem.
- Hak jordbærrene helt fint og kom dem i en skål.
- Rør sukker og vaniljesukker sammen med jordbærrene.
- Hak mynten helt fint og rør den i jordbærrene.
- Riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern og gem det til frostingen.
- Skær citronen over og pres saften ud af den ene halve citron ned til jordbærrene – fjern citronkerner.
- Lad jordbærrene stå og trække smag ved stuetemperatur.
Creamcheese frosting:
- Rør det bløde smør i en skål til det bliver cremet og luftigt.
- Rør citronskal, vaniljesukker og ca. halvdelen af flormelissen i smøren, til der ingen klumper er.
- Tilsæt det sidste flormelis og rør til frostingen er cremet og luftig.
- Rør hurtigt creamcheese i frostingen.
- Fyld den færdige frosting i sprøjteposen og opbevar den på køl indtil kagen samles.
Samling af minilagkagen:
- Placer en minilagkagebund på et fad eller en tallerken.
- Klip spidsen af sprøjteposen og sprøjt et lag creme på lagkagebunden. Du bælger selv og det fx. skal være små dutter eller ringe.
- Fyld en lille skefuld marinerede jordbær i midten af kagen og placer endnu en bund oven på kagen.
- Gentag med creme, marinerede jordbær og lagkagebund, så du nu har 3 bunde med fyld imellem.
- Pynt toppen af den sidste bund med mere creme og pynt efter eget ønske.
Tip: der er lagkagebunde nok til 6 minilagkager, men det er svært at bage en mindre portion end en hel bageplade.