Ingredienser:
Til 6 stk.
Butterdej:
- 1,75 dl vand
- 0,25 tsk salt
- 275 g hvedemel
- 1 knsp brun pastafarve
- 250 g smør
- Ekstra mel til udrulning
- 2 spsk flormelis
Chokoladecreme m. kastanje:
- 6 blade husblas
- 7,5 dl fløde
- 150 kastanjepuré (sødet)
- 225 g mælkechokolade
Brombærcurd:
- 2 blade husblas
- 200 g brombærsaft (blendede og sigtede brombær)
- 1 citron – saft og skal heraf
- 100 g sukker
- 2 æg
- 60 g smør
Chokoladesider:
- 200 g hvid chokolade
- 1 tsk rød pulverfarve
- 1 tsk blå pulverfarve
- Ca. 800 g mørk chokolade
Pynt:
- 400 g isomalt
- 6-12 brombær
- 6-12 træspyd
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
Butterdej:
- Bland alle ingredienser, på nær smør, kort i en røremaskine til en ensartet dej.
- Form en flot klump af dejen og læg den i koldt mel på bordet.
- Bank smørret smidigt med en kagerulle i rigeligt koldt mel på bordet. Fold smørret og bank videre til smørret har samme konsistens som dejen. Form det derefter til en lille kvadrat.
- Rul dejen ud til en større kvadrat end smørret og pak smørret ind i dejen.
- Rul dejen forsigtigt ud til et langt og bredt bånd og fold det i tredjedele, så dejen nu har 3 lag.
- Lad dejen stå på køl i 15-20 minutter.
- Rul dejen forsigtigt ud til et langt og bredt bånd og fold det i fjerdedele, så dejen nu har 12 lag.
- Lad dejen stå på køl i 15-20 minutter.
- Rul dejen forsigtigt ud til et langt og bredt bånd og fold det i tredjedele, så dejen nu har 36 lag.
- Lad dejen stå på køl i 15-20 minutter.
- Rul dejen forsigtigt ud til et langt og bredt bånd og fold det i fjerdedele, så dejen nu har 144 lag.
- Lad dejen stå på køl i 15-20 minutter.
- Del dejen i 2 lige store dele og rul hver del ud i rigeligt mel på et stykke bagepapir så den dækker en bageplade præcist.
- Bag dejen mellem to bageplader med bagepapir, i 15 minutter ved 200° almindelig ovn.
- Fjern den øverste plade og bagepapiret og sigt en lille bitte smule flormelis over dejen. Bag i yderligere ca. 10-15 minutter til flormelissen er karamelliseret og bunden sprød.
- Tag bunden ud på bordet og skær den til med en stor skarp kniv efter en skabelon. Der skal bruges minimum 12 bunde.
- Bag den anden halvdel dej ligeledes.
Chokoladecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring fløde og kastanjepuré til kogepunktet og smelt husblassen i det.
- Hæld det over chokoladen og rør/stavblend til en ensartet masse.
- Hæld cremen i et fad, dæk med film helt til overfladen og stil det koldt.
- Når cremen er helt kold piskes den forsigtigt op – men pas på ikke at overpiske så den skiller.
- Fyld cremen i en sprøjtepose med en medium/lille rund tyl.
Brombærcurd:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk alle ingredienser, på nær smør, i en gryde til det tykner godt.
- Tilsæt smør og kog videre til massen er tyk.
- Smelt husblassen i curden.
- Hæld curden i et fad, dæk med film helt til overfladen og stil det koldt.
- Fyld den kolde og helt satte curd i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
Chokoladesider:
- Temperer den hvide chokolade ved at smelte den i mikroovn ved korte intervaller. Chokoladen må ikke ovestige 30-32°.
- Farv chokoladen i forskellige nuancer med pulverfarverne og sprøjt tynde striber på et stort stykke klar plast. Lad det sætte sig på køl.
- Temperer den mørke chokolade ved at smelte den i mikroovn ved korte intervaller. Chokoladen må ikke ovestige 32-34°.
- Hæld/smør forsigtigt chokoladen ud over striberne og lad et sætte sig på køl med et stykke madpapir og et skærebræt oven på – lidt vægt forhindre chokoladen i at ”krølle” når den sætter sig.
- Skær ved hjælp af en lille varm kniv og en skabelon chokoladesiderne ud og opbevar dem koldt indtil brug.
Pynt:
- Smelt isomalten i en gryde og lad den køle til den er tyknet lidt.
- Prik et grillspyd gennem et brombær og dyb toppen/øverste halvdel af det forsigtigt i isomalten.
- Lad isomalten danne et lille spir.
- Lad bærrene med isomalt hænge på spyddet ud over en bordkant til de skal på kagen.
Samling:
- Sprøjt små dutter af creme på den ene side af butterdejen.
- Sprøjt små dutter curd mellem cremen.
- Saml butterdejen med fyld, med en chokoladeside.
- Sprøjt fyld på den anden side af den ene butterdejsplade og saml med den anden side af butterdej og chokolade. Der skal være chokoladelag, fyld, butterdej, fyld, butterdej, fyld, chokoladelag.
- Stil forsigtigt kagen op.
- Fyld det sidste creme i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt en roset i midten af kagen.
- Pil brombær-spiret af pinden og stil det midt i rosetten.