Ingredienser:

Til 12 personer

Nøddebund:

  • 75 g hasselnødder
  • 75 g cashewnødder
  • 150 g sukker
  • 75 g æggehvide
  • 1 nip salt

Karamelliseret hvid chokoladeganahce:

  • 200 g karamelliseret hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk glukosesirup
  • 2 nip salt

Passionsfrugtmousse:

  • 6 blade husblas
  • 200 g passionsfrugt saft (blendet og sigtet passionsfrugtkød)
  • 175 g sukker
  • 200 g skyr
  • 2 dl fløde

Pynt:

  • Spiselige blomster
  • Ristede hasselnødder
  • Blåbær
  • Frysetørret passionsfrugt

 

Fremgangsmåde:

Nøddebund:

  1. Tænd ovnene på 175° alm ovn.
  2. Rist hasselnødderne og cashewnødderne i ovnen til de er gyldenbrune.
  3. Las nødder køle af og gnub skallerne af hasselnødderne.
  4. Blend halvdelen af nødderne til mel og hak den resterne del groft.
  5. Pisk alle ingredienserne grundigt sammen til massen bliver klistret og sej.
  6. Fordel dejen i en kagering på 18 cm på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag bunden ved 175° alm ovn i ca. 25 min, til den er gyldenbrun.
  8. Lad derefter bunden køle helt af.

Karamelliseret hvid chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen helt fint.
  2. Varm fløden og glukosesiruppen op til kogepunktet og hæld halvdelen over chokoladen.
  3. Rør langsomt i massen til mest mulig chokolade er smelte tog hæld derefter det resterne fløde i ganachen. Rør til massen er helt jævn og blank.
  4. Smag ganachen til med salt og fordel den derefter oven på den afkølede bund i kageringen. Stil indlægget på frost til gennemfrosset.

Passionsfrugtmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring passionsfrugtsaft og sukker til kogepunktet og smelt husblassen heri. Lad det derefter køle af til håndvarmt.
  3. Pisk fløden til let skum og vend skyren i denne.
  4. Vend forsigtigt passionsfrugtsiruppen i fløden over et par omgange.

Samling og pyntning:

  1. Befri bunden med ganache fra kageringen vha. en gasbrænder/lidt varmt vand og en lille skarp kniv.
  2. Placer indlægget på serveringsfadet og placer en kagering på 22 cm foret med kageplast omkring indlægget.
  3. Hæld forsigtigt moussen over indlægget og stil kagen på frost/køl til moussen har sat sig helt.
  4. Befri kagen fra ring og kageplast når den er helt sat pg pynt feks. med blomster, ristede hasselnødder, blåbær og frysetørret passionsfrugt. Jeg har i moussen markeret trekanter vha. en lineal og derefter udfyldt felterne med forskelligt pynt.