Ingredienser:
Til 12 personer
Nøddebund:
- 75 g hasselnødder
- 75 g cashewnødder
- 150 g sukker
- 75 g æggehvide
- 1 nip salt
Karamelliseret hvid chokoladeganahce:
- 200 g karamelliseret hvid chokolade
- 1 dl fløde
- 1 spsk glukosesirup
- 2 nip salt
Passionsfrugtmousse:
- 6 blade husblas
- 200 g passionsfrugt saft (blendet og sigtet passionsfrugtkød)
- 175 g sukker
- 200 g skyr
- 2 dl fløde
Pynt:
- Spiselige blomster
- Ristede hasselnødder
- Blåbær
- Frysetørret passionsfrugt
Fremgangsmåde:
Nøddebund:
- Tænd ovnene på 175° alm ovn.
- Rist hasselnødderne og cashewnødderne i ovnen til de er gyldenbrune.
- Las nødder køle af og gnub skallerne af hasselnødderne.
- Blend halvdelen af nødderne til mel og hak den resterne del groft.
- Pisk alle ingredienserne grundigt sammen til massen bliver klistret og sej.
- Fordel dejen i en kagering på 18 cm på en bageplade med bagepapir.
- Bag bunden ved 175° alm ovn i ca. 25 min, til den er gyldenbrun.
- Lad derefter bunden køle helt af.
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- Hak chokoladen helt fint.
- Varm fløden og glukosesiruppen op til kogepunktet og hæld halvdelen over chokoladen.
- Rør langsomt i massen til mest mulig chokolade er smelte tog hæld derefter det resterne fløde i ganachen. Rør til massen er helt jævn og blank.
- Smag ganachen til med salt og fordel den derefter oven på den afkølede bund i kageringen. Stil indlægget på frost til gennemfrosset.
Passionsfrugtmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring passionsfrugtsaft og sukker til kogepunktet og smelt husblassen heri. Lad det derefter køle af til håndvarmt.
- Pisk fløden til let skum og vend skyren i denne.
- Vend forsigtigt passionsfrugtsiruppen i fløden over et par omgange.
Samling og pyntning:
- Befri bunden med ganache fra kageringen vha. en gasbrænder/lidt varmt vand og en lille skarp kniv.
- Placer indlægget på serveringsfadet og placer en kagering på 22 cm foret med kageplast omkring indlægget.
- Hæld forsigtigt moussen over indlægget og stil kagen på frost/køl til moussen har sat sig helt.
- Befri kagen fra ring og kageplast når den er helt sat pg pynt feks. med blomster, ristede hasselnødder, blåbær og frysetørret passionsfrugt. Jeg har i moussen markeret trekanter vha. en lineal og derefter udfyldt felterne med forskelligt pynt.