Her får I opskriften på en nem og lækker sommerkage med en sej og klistret nøddebund, en frisk og let syrlig koldskålsmousse og pyntet med massere af friske danske sommerbær – måske plukket fra haven?

Ingredienser:

Til 10 personer

Nøddebund:

  • 200 g hasselnødder
  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvider
  • 2 nip salt

Koldskålsmousse:

  • 2,5 blade husblas
  • 1/2 vaniljestang
  • 40 g sukker
  • Skal af 1/2 citron
  • 1/4 dl citronsaft
  • 1,5 dl tykmælk
  • 1,5 dl piskefløde

Pynt:

  • Bær
  • Grøn pistacie
  • Spiselige blomster


Fremgangsmåde:

Nøddebund:

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Rist nødderne på en bageplade med bagepapir til de blive gyldenbrune ig dufter..
  3. Lad nødderne køle ned, gnub skallerne af dem og blend halvdelen til fint mel. Hak den anden halvdel groft.
  4. Pisk nødder, sukker, æggehvide og salt til det bliver en skummende og klistret masse.
  5. Fordel dejen i en smurt og foret springform eller kagerin grå 22 cm og bag i ovnen ved 175° varmluft i 25-30 min, til bunden er gyldenbrun.
  6. Lad bunden køle helt af før den befries fra farven vha. en lille kniv og flyt den over på serveringsfadet. Stil kagen på køl.

Koldskålsmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud af den. Mas dem med en smule af sukkeret.
  3. Bring sukker, vaniljesukker, citronskal og saft til kogepunktet.
  4. Smelt den udbløde husblas i sukkerlagen og lad den derefter køle ned til stuetemperatur.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Bland den nedkølede sukkerlage med tykmælken og vend det over 3 omgange forsigtigt i flødeskummen.
  7. Fyld forskellige halvkugle silikoneforme med moussen og stil dem på frys til gennemfrossent.

Samling og pyntning:

  1. Befri de frosne moussehalvkugler fra silikoneformene og placer dem tilfældigt på kagen. Start med de største halvkugler og fyld mellemrummene ud med mindre halvkugler.
  2. Lad moussen tø op på køl og pynt derefter kagen med blandede bær, grøn pistacie og spiselige blomster. Velbekomme!