Her får I opskriften på en nem og lækker sommerkage med en sej og klistret nøddebund, en frisk og let syrlig koldskålsmousse og pyntet med massere af friske danske sommerbær – måske plukket fra haven?
Ingredienser:
Til 10 personer
Nøddebund:
- 200 g hasselnødder
- 200 g sukker
- 100 g æggehvider
- 2 nip salt
Koldskålsmousse:
- 2,5 blade husblas
- 1/2 vaniljestang
- 40 g sukker
- Skal af 1/2 citron
- 1/4 dl citronsaft
- 1,5 dl tykmælk
- 1,5 dl piskefløde
Pynt:
- Bær
- Grøn pistacie
- Spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Nøddebund:
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Rist nødderne på en bageplade med bagepapir til de blive gyldenbrune ig dufter..
- Lad nødderne køle ned, gnub skallerne af dem og blend halvdelen til fint mel. Hak den anden halvdel groft.
- Pisk nødder, sukker, æggehvide og salt til det bliver en skummende og klistret masse.
- Fordel dejen i en smurt og foret springform eller kagerin grå 22 cm og bag i ovnen ved 175° varmluft i 25-30 min, til bunden er gyldenbrun.
- Lad bunden køle helt af før den befries fra farven vha. en lille kniv og flyt den over på serveringsfadet. Stil kagen på køl.
Koldskålsmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud af den. Mas dem med en smule af sukkeret.
- Bring sukker, vaniljesukker, citronskal og saft til kogepunktet.
- Smelt den udbløde husblas i sukkerlagen og lad den derefter køle ned til stuetemperatur.
- Pisk fløden til let skum.
- Bland den nedkølede sukkerlage med tykmælken og vend det over 3 omgange forsigtigt i flødeskummen.
- Fyld forskellige halvkugle silikoneforme med moussen og stil dem på frys til gennemfrossent.
Samling og pyntning:
- Befri de frosne moussehalvkugler fra silikoneformene og placer dem tilfældigt på kagen. Start med de største halvkugler og fyld mellemrummene ud med mindre halvkugler.
- Lad moussen tø op på køl og pynt derefter kagen med blandede bær, grøn pistacie og spiselige blomster. Velbekomme!