Ingredienser:

Til 12 personer

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 ½ æble
  • 60 g kirsebær (friske eller fra glas, f.eks. amarenakirsebær)
  • 2 spsk kanelsukker

Udstyr:

  • Tærtefad, 30 cm

 

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 175 grader almindelig ovn.
  2. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og pisk den sammen med sukker og smør, til en luftig masse i en røremaskine eller med en elpisker.
  3. Pisk et æg i dejen ad gangen.
  4. Rør de tørre ingredienser sammen, sigt og vend dem i dejen.
  5. Smør tærtefadet med lidt ekstra smør og fordel dejen i formen.
  6. Skær æblerne ud i tynde både og placer dem sirligt overlappende over dejen, sammen med de udstenede kirsebær.
  7. Drys kagen med lidt kanelsukker og bag den ved 175 grader almindelig ovn i ca. 40 minutter.
  8. Server kagen lun, gerne med en kugle god vaniljeis eller creme fraiche til.