Ingredienser:
Til 4 desserttallerkener.
Blondie:
- 66 g karamelliseret hvid chokolade
- 66 g smør
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 nip salt
- 35 g hvedemel
- 50 g karamelliseret hvid chokolade
- 50 g hasselnødder
Panna cotta:
- 3 blade husblas
- 120 g hvid chokolade
- 4,5 dl fløde
- 20 g sukker
- 0,5 dl limesaft
Stikkelsbærcurd:
- 3 blade husblas
- 250 g stikkelsbær
- 2 lime – saft heraf
- 62 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
Hyldeblomst-lime kaviar:
- 1 liter smagsneutral olie
- 0,75 dl hyldeblomstsaft
- 0,25 dl limesaft
- 1 knsp grøn pastafarve
- 4 blade husblas
Chokoladesne:
- 45 g karamelliseret hvid chokolade
- 15 g maltodextrin
Chokoladegrene:
- 250 g karamelliseret hvid chokolade
- 140 cl vodka
Pynt:
- 1 lime – skal heraf
- Grøn skovsyre
- Tallerkensmækkere
- Lilla stedmoderblomster
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Put smagsneutral olie i fryseren til hyldeblomst-lime kaviar.
- Put vodka i fryseren til chokoladegrene.
Blondie:
- Smelt smør og chokolade.
- Pisk æg, sukker, salt og hvedemel sammen.
- Pisk/vend chokolade-smørret i massen.
- Hak nødderne og chokoladen groft og vend det i dejen.
- Bag blondieen i en smurt og foret form ved 180° varmluft i 25 minutter.
Panna cotta:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring fløde, limesaft og sukker i kog.
- Smelt den udblødte husblas deri.
- Hæld massen og den finthakkede chokolade og rør til det er smeltet.
- Hæld panna cottaen i en foret form med flad bund og stil den koldt til den har sat sig.
Stikkelsbærcurd:
- Læg husblas i blød i kold vand.
- Kog stikkelsbær ud med limesaft.
- Sigt massen over i en anden gryde og tilsæt smør og sukker – lad det smelte i.
- Pisk æggene sammen og hæld massen over mens der piskes.
- Hæld massen tilbage i gryden og kog, mens der piskes, til massen er tyknet og nået 82°.
- Smelt husblassen i curden.
- Hæld derefter curden over i et fad, som dækkes med film (helt til overfladen) og sættes på køl.
- Når curden er sat, hældes den i en sprøjtepose.
Hyldeblomst-lime kaviar:
- Put olie på frys i en dåse i god tid.
- Udblød husblas i koldt vand.
- Bring hyldeblomstsaft og limesaft i kog i en gryde.
- Smelt husblassen i massen.
- Lad massen hvile og køle lidt ned mens der laves chokoladesne og chokoladegrene.
- Sug massen op i en kanyle eller pipette og dryp den ned i den is kolde olie.
- Stil olien med kaviar på køl indtil anretning.
- Hæld der massen gennem en sigte og skyld kaviarne forsigtigt med koldt vand.
Chokoladesne:
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
- Rør chokoladen i maltodextrinen, til konsistensen er ensartet og som sne. Det er nemmest at bruge hænderne.
Chokoladegrene:
- Stil vodkaen på frost i god tid, så den er is kold.
- Temperer chokoladen og fyld den i en sprøjtepose eller lign.
- Hæld den kolde vodka i en dåse eller lign.
- Klip et lille hul i sprøjteposen og sprøjt grene/spirer/pinde i vodkaen.
- Fjern forsigtigt grenene og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pynt:
- Udstik en cirkel pannacotta og placer den midt på tallerkenen.
- Lav små bunker af chokoladesne på tallerkenen.
- Udstik små cirkler af blondie og placer den på tallerkenen.
- Sprøjt små toppe af curd på tallerkenen. Ikke oven i chokoladesneen, da væden får sneen til at smelte/opløses.
- Placer kaviar på tallerkenen. Ikke oven i chokoladesneen, da væden får sneen til at smelte/opløses.
- Placer et par grene på hver tallerken og pynt med spiselige blomster og blade.