Ingredienser:

Til 10 personer

Blåbærkage:

  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 35 g marcipan
  • 2 æg
  • 80 g hvedemel
  • 35 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g blåbær

Cereal milk chokoladecreme:

  • 50 g cornflakes
  • 4 dl piskefløde
  • 1/2 blad husblas
  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g karamelliseret hvid chokolade

Blåbærkompot: 

  • 1/2 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 150 g blåbær
  • saft af 1/2 citron
  • 1 tsk maizena
  • lidt vand

Karamelliserede cornflakes:

  • 100 g sukker
  • 50 g vand
  • 1 tsk smør
  • 2 nip salt
  • 50 g cornflakes

Udstyr:

  • Springform/kagering, 20 cm

 

Fremgangsmåde:

Blåbærkage:

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og mas dem me slidt af sukkeret.
  3. Riv marcipanen groft.
  4. Pisk vanilje, sukker, smør og marcipan sammen til en lys og luftig masse.
  5. Pisk æggene i et ad gangen.
  6. Rør de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform/kagering med bagepapir i bunden og sider smurt med en smule smør, og fordel blåbærrene oven på dejen.
  8. Bag kagen ved 175° varmluft i 35-45 min til den er gyldenbrun – tjek med en kniv om den er gennembagt.

Cereal milk chokoldecreme:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  3. Bring fløden til kogepunktet i en gryde sammen med cornflakes. Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter og trække smag. Bring herefter fløden kort til kogepunktet igen og sigt den så over chokoladen i skålen. Klem mest muligt væde fra cornflakesene og kasser dem efterfølgende.
  4. Vrid husblassen fri for vand og kom den i skålen med fløde og chokolade.
  5. Rør til massen samler sig uden chokoladeklumper. Dæk så skålen med film, helt til overfladen af cremen, og sæt den på køl til den er gennemkold – gerne natten over.

Blåbærkompot:

  1. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud af den. Mas dem med en smule af sukkeret.
  2. Kog bærrene, vanilje, sukker og citronsaft over middel varme til bærrene er møre.
  3. Kog så maizena blandet med lidt vand i kompotten til den tykner. 
  4. Lad herefter kompotten køle helt af i en skål.

Karamelliserede cornflakes:

  1. Kom sukker og vand i en gryde og kog det over middel varme, uden at røre i gryden, til en gylden karamel. 
  2. Tag gryden af varmen og rør salt og cornflakes nænsomt i massen. Fordel den så på en plade med bagepapir og lad den køle helt af og blive sprød.

Samling og pyntning:

  1. Befri den afkølede kage fra formen og placer den på kagefadet.
  2. Pisk den kolde creme luftig, men overpisk den ikke så den skiller. Kom et tykt lag creme over hele kagen og pynt med blåbærkompot og karamelliserede cornflakes.

cereal milk kage med blåbær