Ingredienser:
Til 10 personer
Blåbærkage:
- 1/2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 35 g marcipan
- 2 æg
- 80 g hvedemel
- 35 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g blåbær
Cereal milk chokoladecreme:
- 50 g cornflakes
- 4 dl piskefløde
- 1/2 blad husblas
- 100 g hvid chokolade
- 50 g karamelliseret hvid chokolade
Blåbærkompot:
- 1/2 vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 150 g blåbær
- saft af 1/2 citron
- 1 tsk maizena
- lidt vand
Karamelliserede cornflakes:
- 100 g sukker
- 50 g vand
- 1 tsk smør
- 2 nip salt
- 50 g cornflakes
Udstyr:
- Springform/kagering, 20 cm
Fremgangsmåde:
Blåbærkage:
- Varm ovnen op til 175° varmluft.
- Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og mas dem me slidt af sukkeret.
- Riv marcipanen groft.
- Pisk vanilje, sukker, smør og marcipan sammen til en lys og luftig masse.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Rør de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen.
- Fordel dejen i en springform/kagering med bagepapir i bunden og sider smurt med en smule smør, og fordel blåbærrene oven på dejen.
- Bag kagen ved 175° varmluft i 35-45 min til den er gyldenbrun – tjek med en kniv om den er gennembagt.
Cereal milk chokoldecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Bring fløden til kogepunktet i en gryde sammen med cornflakes. Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter og trække smag. Bring herefter fløden kort til kogepunktet igen og sigt den så over chokoladen i skålen. Klem mest muligt væde fra cornflakesene og kasser dem efterfølgende.
- Vrid husblassen fri for vand og kom den i skålen med fløde og chokolade.
- Rør til massen samler sig uden chokoladeklumper. Dæk så skålen med film, helt til overfladen af cremen, og sæt den på køl til den er gennemkold – gerne natten over.
Blåbærkompot:
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud af den. Mas dem med en smule af sukkeret.
- Kog bærrene, vanilje, sukker og citronsaft over middel varme til bærrene er møre.
- Kog så maizena blandet med lidt vand i kompotten til den tykner.
- Lad herefter kompotten køle helt af i en skål.
Karamelliserede cornflakes:
- Kom sukker og vand i en gryde og kog det over middel varme, uden at røre i gryden, til en gylden karamel.
- Tag gryden af varmen og rør salt og cornflakes nænsomt i massen. Fordel den så på en plade med bagepapir og lad den køle helt af og blive sprød.
Samling og pyntning:
- Befri den afkølede kage fra formen og placer den på kagefadet.
- Pisk den kolde creme luftig, men overpisk den ikke så den skiller. Kom et tykt lag creme over hele kagen og pynt med blåbærkompot og karamelliserede cornflakes.
Skriv en kommentar