Ingredienser:

Til omkring 10 personer.

Brownie:

  • 125 g mørk chokolade
  • 60 g smør
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 35 g hvedemel
  • 10 g kakao
  • 2 nip havsalt
  • 50 g ristede hasselnødder

Chokoladeganache:

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk glukosesirup

Fremgangsmåde:

Brownie:

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Smelt smør og mørk chokolade.
  3. Pisk æg og sukker sammen.
  4. Vend smør/chokoladen og så de tørre ingredienser i æggemassen.
  5. Hak de ristede hasselnødder og fordel dem i dejen.
  6. Fordel dejen i en kagering på 20 cm foret med bagepapir og bag ved 175° varmluft i 25 minutter.
  7. Lad bunden køle helt af, før den befries fra formen.

Chokoladeganache:

  • Hak chokoladen helt fint og put den i en skål.
  • Varm fløden og glukosesiruppen op til kogepunktet og hæld halvdelen over chokoladen.
  • Rør forsigtigt i ganachen med en dejskraber til mest mulig chokolade er smeltet.
  • Hæld det resterende varme fløde i ganache og rør forsigtigt i midten af skålen til massen samler sig helt og bliver blank.
  • Hvis chokoladen ikke smelter helt, kan ganachen varmes meget kort ved høj varme i mikroovnen og røres til den bliver helt jævn.
  • Dæk ganache med film, helt til overfladen, og lad den sætte sig på køl.
  • Når ganachen er smørbar fordeles den over den afkølede brownie.
  • Pynt med f.eks. bær, nødder, krystalliseret chokolade… og server!