Ingredienser:
Til omkring 10 personer.
Brownie:
- 125 g mørk chokolade
- 60 g smør
- 2 æg
- 175 g sukker
- 35 g hvedemel
- 10 g kakao
- 2 nip havsalt
- 50 g ristede hasselnødder
Chokoladeganache:
- 200 g mørk chokolade
- 2 dl fløde
- 1 spsk glukosesirup
Fremgangsmåde:
Brownie:
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Smelt smør og mørk chokolade.
- Pisk æg og sukker sammen.
- Vend smør/chokoladen og så de tørre ingredienser i æggemassen.
- Hak de ristede hasselnødder og fordel dem i dejen.
- Fordel dejen i en kagering på 20 cm foret med bagepapir og bag ved 175° varmluft i 25 minutter.
- Lad bunden køle helt af, før den befries fra formen.
Chokoladeganache:
- Hak chokoladen helt fint og put den i en skål.
- Varm fløden og glukosesiruppen op til kogepunktet og hæld halvdelen over chokoladen.
- Rør forsigtigt i ganachen med en dejskraber til mest mulig chokolade er smeltet.
- Hæld det resterende varme fløde i ganache og rør forsigtigt i midten af skålen til massen samler sig helt og bliver blank.
- Hvis chokoladen ikke smelter helt, kan ganachen varmes meget kort ved høj varme i mikroovnen og røres til den bliver helt jævn.
- Dæk ganache med film, helt til overfladen, og lad den sætte sig på køl.
- Når ganachen er smørbar fordeles den over den afkølede brownie.
- Pynt med f.eks. bær, nødder, krystalliseret chokolade… og server!