Til 10 personer

Blåbærkage:

  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 35 g marcipan
  • 2 æg
  • 80 g hvedemel
  • 35 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g blåbær

Hvid chokolademousse:

  • 2 blade husblas
  • 75 g hvid chokolade
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk honning
  • saft af 1/2 citron

Pynt:

  • Syrenblomster
  • Stedmoderblomster
  • Bladguld

Udstyr:

  • Springform/kagering, 20 cm
  • Sprøjtepose
  • Stor stjernetylle

 

Fremgangsmåde:

Blåbærkage:

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og mas dem me slidt af sukkeret.
  3. Riv marcipanen groft.
  4. Pisk vanilje, sukker, smør og marcipan sammen til en lys og luftig masse.
  5. Pisk æggene i et ad gangen.
  6. Rør de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform/kagering med bagepapir i bunden og sider smurt med en smule smør, og fordel blåbærrene oven på dejen.
  8. Bag kagen ved 175° varmluft i 35-45 min til den er gyldenbrun – tjek med en kniv om den er gennembagt.

Hvid chokolademousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  3. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
  4. Bring fløden til kogepunktet sammen vanilje, honning og citronsaft, og hæld den over chokoladen.
  5. Vrid husblassen for vand og kom den i cremen og rør til chokoladen og husblassen er helt opløst.
  6. Dæk skålen med film, helt til overfalden af cremen, og lad den køle helt af på køl – gerne natten over.

Pyntning:

  1. Befri den afkølede kage fra formen og placer den på kagefadet.
  2. Pisk den kolde mousse luftig, men overpisk den ikke så den skiller.
  3. Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt moussen på kagen i én kontinuert roterende bevægelse.
  4. Pynt kagen med blomster og bladguld.