Til 10 personer
Blåbærkage:
- 1/2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 35 g marcipan
- 2 æg
- 80 g hvedemel
- 35 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g blåbær
Hvid chokolademousse:
- 2 blade husblas
- 75 g hvid chokolade
- 1/2 vaniljestang
- 3 dl fløde
- 1 tsk honning
- saft af 1/2 citron
Pynt:
- Syrenblomster
- Stedmoderblomster
- Bladguld
Udstyr:
- Springform/kagering, 20 cm
- Sprøjtepose
- Stor stjernetylle
Fremgangsmåde:
Blåbærkage:
- Varm ovnen op til 175° varmluft.
- Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og mas dem me slidt af sukkeret.
- Riv marcipanen groft.
- Pisk vanilje, sukker, smør og marcipan sammen til en lys og luftig masse.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Rør de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen.
- Fordel dejen i en springform/kagering med bagepapir i bunden og sider smurt med en smule smør, og fordel blåbærrene oven på dejen.
- Bag kagen ved 175° varmluft i 35-45 min til den er gyldenbrun – tjek med en kniv om den er gennembagt.
Hvid chokolademousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Bring fløden til kogepunktet sammen vanilje, honning og citronsaft, og hæld den over chokoladen.
- Vrid husblassen for vand og kom den i cremen og rør til chokoladen og husblassen er helt opløst.
- Dæk skålen med film, helt til overfalden af cremen, og lad den køle helt af på køl – gerne natten over.
Pyntning:
- Befri den afkølede kage fra formen og placer den på kagefadet.
- Pisk den kolde mousse luftig, men overpisk den ikke så den skiller.
- Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt moussen på kagen i én kontinuert roterende bevægelse.
- Pynt kagen med blomster og bladguld.