Denne lagkage er perfekt til enhver festlig leglighed. Lav den i god tid og frys den ned så den er klar til når gæsterne kommer.
Opskriften er udviklet for- og kan ligeledes findes i Alt for Damerne.
Ingredienser:
10 personer
Cashewnøddebund:
- 100 g cashewnødder
- 100 g sukker
- 50 g æggehvider
- 1 nip salt
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- 200 g karamelliseret hvid chokolade
- 1 dl fløde
- 2 nip salt
Appelsinmousse:
- 5 blade husblas
- Saft og skal af 2 appelsiner
- Saft og skal af 2 citroner
- 1 stang vanilje
- 100 g sukker
- 1,5 dl græsk yoghurt
- 4 dl fløde
Pynt:
- Ananaskirsebær
- Spiselige blomster
- Frysetørret passionsfrugt
Fremgangsmåde:
Cashewnøddebund:
- Hak cashewnødderne fint.
- Pisk alle ingredienserne grundigt sammen til en skummende masse.
- Bag i en smurt kagering på 14 cm ved 175° varmluft i 25 minutter. Lad den herefter køle helt af.
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- Bring fløden til kogepunktet og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør forsigtigt i skålen til massen samler sig uden klumper. Smag til med salt.
- Fordel ganachen oven på den afkølede bund i en kagering på 14 cm med kageplast i siden. Stil dette på frost til det er helt frossent.
Appelsinmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud af den. Fordel dem i lidt af sukkeret.
- Bring vanilje, sukker, appelsinsaft, -skal, citronsaft og -skal til kogepunktet.
- Vrid husblassen for vand og smelt den i saften. Lad herefter massen køle af til håndvarm i køleskabet.
- Pisk imens fløden til let skum og vend yoghurten i den.
- Vend forsigtigt saften i fløden over et par omgange.
Samling:
- Befri bunden og ganachen fra kageringen og plasten.
- Placer dem i en kagering på 18 cm med kageplast i siderne og hæld moussen over kagen. Stil kagen på frost/køl til den har sat sig helt.
- Når kagen har sat sig helt befries den forsigtigt fra kageringen og plasten.
- Pynt kagen med ananaskirsebær, spiselige blomster og frysetørret passionsfrugt.
Tip: Erstat eller bland cashewnødderne med lige præcis dine yndlingsnødder.’