Lav disse lækre små vandbakkelser, der både ligner og smager af abrikos. De er perfekte både til hverdagskaffen eller som festlige fastelavnsboller.
Opskriften er udviklet for- og kan ligeledes findes i Alt for Damerne.
Ingredienser:
12 stk
Craquelin:
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 50 g mel
- Orange pastafarve
Vandbakkelser:
- 66 g vand
- 66 g mælk
- 66 g smør
- 2/3 spsk sukker
- 1 nip salt
- 66 g hvedemel
- 2 æg
Abrikosmarmelade:
- 150 g tørrede abrikoser
- 75 g sukker
- Saft og skal af 1 citron
- 2 dl appelsinsaft
Nougatcreme:
- 170 g nougat
- 2,5 dl fløde
Fremgangsmåde:
Craquelin:
- Ælt alle ingredienserne grundigt sammen og rul det ud mellem 2 stykker bagepapir. Sæt dette på frost mens dejen laves.
Vandbakkelser:
- Bring vand, mælk, smør, sukker og salt i kog.
- Tilsæt mel og rør til dejen samler sig i en klump. Rist dejen grundigt til der sidder dej på bunden af gryden.
- Lad dejen køle af og rør derefter æggene i dejen lidt ad gangen.
- Put dejen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt 12 små kugler på ca. 2,5 cm på en bageplade med bagepapir.
- Udstik af den frosne craquelin-dej 12 cirkler på 2,5 cm og placer dem oven på hver vanbakkelse.
- Bag ved 170° varmluft i 25-30 minutter. Åbn ikke ovnen før vandbakkelserne er gyldne og tag dem så ud. Lad dem køle helt af.
Abrikosmarmelade:
- Hak abrikoserne fint og bring dem i kog med de resterende ingredienser. Når abrikoserne er møre blendes marmeladen jævn. Lad den derefter køle helt af.
- Fyld vha. en sprøjtepose en klat marmelade i hver vanbakkelse gennem et hul i bunden af kagerne.
Nougatcreme:
- Smelt forsigtigt nougat over vandbad.
- Pisk fløden til let skum og vend den af et par omgange i den lune nougat.
- Put cremen i en sprøjtepose og fyld vanbakkelserne op. Stil dem derefter på køl indtil servering.
- Pynt evt. kagerne med en stilk og et lille blad.
Tip: Farv craquelin-dejen i forskellige nuancer, for at give vandbakkelserne mere realistiske abrikosfarver.