Her er opskriften på en nem og velsmagende chokolade-appelsinkrans, der for eksempel kan bruges som et alternativ til de klassiske kanelsnegle.
Ingredienser:
Til omkring 12 personer.
Gærdej:
- 2,5 dl sødmælk
- 25 g gær
- 0,75 dl sukker
- 1 nip salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk stødt kanel
- 400 g hvedemel
- 50 g blødt smør
- Lidt ekstra mel til udrulning
Fyld:
- 250 g chokoladepålæg med hasselnødder
- Skal af 3 appelsiner
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 225° alm ovn.
Gærdej:
- Lun mælken til den er håndvarm.
- Hæld mælken i en røremaskine med dejkrog, smuldr gæren i mælken og rør så den opløses.
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme og kanel og rør.
- Tilsæt mel og rør/ælt længe og grundigt til dejen er ens og smidig.
- Ælt til sidst smørret i dejen.
- Læg dejen i en skål med lidt mel, læg et viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 40 min.
Fyld:
- Riv skallen af appelsinerne og rør det sammen med chokoladepålægget med hasselnødder. Lun evt. massen i mikroovn eller over vandbad for at gøre den blød og smørbar.
Samling:
- Rul nu dejen ud i lidt ekstra mel til et rektangel på ca. 25×60 cm.
- Smør fyldet ud på hele rektanglet og rul det op som en kanelsnegl.
- Skær enderne af rullen med en skarp kniv og saml rullen til en cirkel/krans på en bageplade med bagepapir.
- Klip nu 3/4 skråt ned i dejen med ca. 3 cm mellemrum hele vejen rundt i cirklen.
- Fold hvert stykke ud til hver sin side.
- Lad dejen hæve i 40 min ydeligere.
- Pensl nu dejen på 1 sammenpisket æg.
- Bag ved 225° alm ovn i 15-20 min til den er jævn gyldenbrun.
- Lad den køle lidt af før den pilles af bagepapiret og spises.