Ingredienser:
Til 12 personer.
Appelsinsyltetøj:
- 9 appelsiner
- 1 citron – saft heraf
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 1,5 dl grand manier
- En smule vand
- 1,5 spsk maizena
Karamelcreme:
- 4 blade husblas
- 320 g karamelliseret hvid chokolade
- 1 liter fløde
Pandekager – ca. 32 stk:
- 1 vaniljestang
- 235 g sukker
- 10 æg
- 365 g hvedemel
- 230 g smør
- 9 dl mælk
- Smør til stegning (ikke nødvendigt)
Karamelsauce:
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 1 dl fløde
- 1 nip salt
- 150 g smuttede mandler
Flammer:
- 200 g isomalt
- 6 træspyd
- Gul pastafarve
- Rød pastafarve
Fremgangsmåde:
Appelsinsyltetøj:
- Riv skrællen af appelsinerne ned i en gryde.
- Skær det hvide skræl af appelsinerne og hak frugtkødet groft.
- Skab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret.
- Kog appelsinskal, appelsinkød, sukker, vaniljesukker og Grand Manier til en jævn masse.
- Blend grøden med en stavblender for at undgå trevler.
- Rør en maizenaen ud i vandet og tilsæt det til frugten.
- Kog til massen er tyknet og ikke smager melet.
- Hæld syltetøjen i en skål og stil på køl.
Karamelcreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Bring fløden til kogepunktet i en gryde og smelt husblassen deri.
- Hæld fløden over chokoladen og rør til alt er smeltet – blend eventuelt massen med en stavblender for at være sikker.
- Hæld cremen over i et stort fad, dæk overfladen med film og stil på køl til helt kold.
Pandekager:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med sukkeret.
- Pisk vanilje, sukker, æg, hvedemel og citronskal sammen til en ensartet og jævn masse.
- Smelt smørret og pisk det i dejen.
- Pisk mælken i dejen.
- Steg alle pandekagerne i lidt ekstra smør.
Karamelsauce:
- Smelt sukker på en pande til gylden karamel.
- Tag panden af varmen og smelt smøren i.
- Tilsæt fløden.
- Returner panden til varmen og varm til saucen er jævn.
- Hæld saucen i en skål/kande indtil brug.
Flammer:
- Smelt isomalten i en gryde.
- Lav klatter af smeltet isomalt på en silikonemåtte og placer et træspyd i dem.
- Farv klatterne gule og røde med lidt pastafarve og en tandstik.
- Spred isomalten ud i lange flammer.
- Lad flammerne sætte sig og pil dem forsigtigt af måtten.
Samling:
- Hæld cremen op i en skål og pisk den stiv, men pas på ikke at overpiske så den bliver for fast eller skiller.
- Placer en pandekage på et fad og smør et meget tyndt lag karamelcreme ud på den. Drys med finthakkede mandler.
- Placer en bund oven på og smør et tyndt lag appelsinsyltetøj ud på den.
- Gentag til 27 pandekager er brugt.
- Fold de sidste tre pandekager i sjettedele (som i en rigtig crepe suzette) og placer dem på kagen.
- Pynt med flammer, karamelsauce, mandelstykker og appelsinskal.