Ingredienser:
Til 12 barer.
Macadamiacookie:
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 50 g muscovadosukker
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 g macadamianødder (usaltede)
- 30 g kartoffelmel
Solbærgelé:
- 5,75 blade husblas
- 300 g solbær
- 75 g sukker
Chokoladeovertræk:
- 700 g chokolade
- 50-100 g kakaosmør
Fremgangsmåde:
Macadamiacookie:
- Tænd ovnen på 170° varmluft.
- Rør smør og sukker sammen.
- Tilsæt muscovadosukker, salt og æg og rør godt.
- Blend macadamianødderne til fint mel og rør dem i dejen med bagepulver, vaniljepulver og kartoffelmel.
- Smør dejen ud så det dækker en hel foret bageplade og bag i 13-15 minutter ved 170° varmluft. Den skal være jævn gylden.
Solbærgelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kog solbær møre med sukkeret til præcis 2,5 dl grød er tilbage.
- Smelt husblassen i grøden og hæld den i et fad som stilles på frost for at køle ned, mens cookien bager færdig.
Samling:
- Når bunden kommer ud af oven udstikkes 2 rektangulære bunde med en stor smurt form.
- Geléen spredes ud over den ene bund i formen og den anden bund ligges forsigtigt oven på.
- Stil på frys til geléen har sat sig helt.
Chokolade:
- Temperer chokoladen i mikroovnen ved at varme det op i meget korte intervaller til det hele er smeltet. Chokoladen må ikke overstige 34° – hvis det sker tilføjes 1/3 hakket chokolade mere og det smeltes med.
- Kakaosmøren tempereres ligeledes og hældes lidt ad gangen i chokoladen til man har den rette konsistens – chokoladen skal være tyndtflydende.
Samling:
- Fjern formen fra barrene og skær dem ud med en stor skarp kniv.
- Smør en smule chokolade på undersiden af barrene og placer dem på et skærebræt. Sæt dem kort på frys til bunden er sat.
- Placer dem derefter på en rist med det tynde lag chokolade mod risten.
- Hæld chokoladen ud over dem alle. Bank/ryst risten så overskydende chokolade drypper af og barrene dækkes helt. Lad chokoladen sætte sig på køl.
- Pil barrerne af ristene med en lille palet og skær ”fødder” af.
- Hvis ønsket kan herefter de pakkes ind.