Her får I opskriften på nemme og lækre rabarber-sorbet-ispinde dyppet i sød hvid chokolade med kardemomme. Perfekt til det dejlige sommervejr!
Ingredienser:
Til 12 miniispinde
Rabarbersorbet:
- 200 g rabarber
- 2 dl vand
- 80 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- Saft af en 1/2 citron
- 40 g æggehvide, ca. 1 stk
Chokoladeovertræk:
- Ca. 400 g hvid chokolade
- 2 tsk god stødt kardemomme
Fremgangsmåde:
Rabarbersorbet:
- Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud. Mas dem med en smule af sukkeret.
- Bring rabarber, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i kog og kog til rabarberne er møre.
- Stavblend massen grundigt, sigt dem og lad den derefter køle helt af.
- Kør den kolde frugtsaft på en ismaskine til den tykner eller hæld den i en skål og stil den på frost. Rør i massen med ca. 20 min mellemrum til den tykner.
- Pisk æggehviden til fast skum og vend den i den halvfrosne frugtsaft.
- Kør isen færdig på ismaskinen eller forsæt med at røre i den i en skål i fryseren til den er meget fast.
- Fordel isen i miniispinde silikoneforme og stil formene på frost til isen er gennemfrossen.
Chokoladeovertræk:
- Temperer den hvide chokolade ved at smelte den ved korte intervaller i mikroovnen.
- Hæld chokoladen i et højt glas eller lign. og rør den stødte kardemomme i chokoladen.
- Befri en is ad gangen fra silikoneformen, dyb den i chokolade og lad det sætte sig kort, før isen placeres på en stykke madpapir.
- Opbevar isene på frost indtil servering. Velbekomme!