Til ca. 8 store trøfler/romkugler
Ingredienser:
Trøffelmasse:
- Ca. 200 g kagerester
- Ca. 25 g mørk chokolade
- Ca. 2 1/2 spsk appelsinmarmelade
- Ca. 1 spsk kakaopulver
- Ca. 1 spsk mørk rom (kan udelades)
Chokoladeskal:
- Ca. 175 g mørk chokolade
- Ca. 25 g kakaosmør
- Ca. 200 g ristede hasselnødder
- lidt salt
Fremgangsmåde:
Trøffelmasse:
- Blend alle ingredienserne fint sammen i en foodprocessor eller bland dem med fingrene i en skål.
- Tril massen til kugler og sæt dem på frost.
Chokoladeskal:
- Temperer chokoladen og kakaosmøren.
- Hak hasselnødder helt fint og bland dem med salt.
- Kom en smule chokolade i hånden og tril trøflerne, til de er helt dækkede af chokoladen og vend dem så i hasselnødderne.
- Lad chokoladen sætte sig kort på køl og tril dem derefter i en smule ekstra chokolade for at dække nødderne. Lad chokoladen sætte sig kort på køl og opbevar trøfler i køleskabet indtil servering.