Ingredienser:
Til 2 kager til 3 personer hver
Mandelbund:
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 100 g æggehvide, ca. 3 stk.
- 1 nip salt
- 75 g mørk chokolade
Jordbærmousse:
- 2 blade husblas
- ½ vaniljestang
- 30 g sukker
- 150 g jordbær
- saft af ½ citron
- 1 ½ dl fløde
- ½ dl creme fraiche 18%
Pynt:
- røde bær
- spiselige blomster, for eksempel morgenfrue
Udstyr:
- Kit Tarte Ring, Ø 150mm, eller to lignende bage og silikoneform på 15 cm
Fremgangsmåde:
Mandelbund:
- Varm oven op til 175 grader varmluft.
- Rist mandlerne i ovnen på en bageplade med bagepapir, til de er gyldenbrune og dufter.
- Lad dem køle af og blend halvdelen til fint mel og den anden halvdel groft.
- Pisk mandler, sukker, æggehvide, salt og hakket chokolade sammen til en klistret og skummende masse.
- Placer de to kageringe på en bageplade med bagepapir og smør dem med lidt smør eller olie.
- Fordel dejen i de to forme og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min, til de er gyldenbrune.
- Lad dem derefter køle helt af og befri dem fra formene ved hjælp af en lille kniv.
Jordbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med en smule af sukkeret.
- Bring jordbær, sukker, vanilje og citronsaft til kogepunktet og kog til bærrene er møre.
- Blend massen fint og smelt den udblødte husblas i jordbærsaften. Lad den køle af til stuetemperatur.
- Pisk imens fløden til en let skum og vend creme fraichen i fløden.
- Vend den afkølede jordbærsaft i fløden over et par omgange.
- Fordel moussen i de to silikoneforme og sæt dem på frost til de er gennemfrosne.
Samling og pyntning:
- Befri de frosne moussediske fra silikoneformene og placer dem på bundene. Lad moussen tø op på køl.
- Pynt kagerne med røde bær og spiselige blomster.