Her er opskriften på mine knækbrød fra favoritudfordringen i afsnit 3 af Den Store Bagedyst. Teamet for programmet var Sverige, så knækbrødene blev hængt på den svenske midsommerstang.
Ingredienser:
Til 27 knækbrød
Dej:
- 1,5 dl solsikkekerner
- 1,5 dl græskarkerner
- 1,5 dl hørfrø
- 1,5 dl sesam
- 3,75 dl hvedemel
- 1,5 dl rugmel
- 1 tsk salt
- 4,5 spsk sukker
- 4,5 tsk kanel
- 3 tsk stødt ingefær
- 1,5 dl vand
- 1,9 dl smagsneutral olie
- 1,5 æble
- Ca. 200 g rismel
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° alm ovn.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen.
- Riv æblet groft og tilsæt det til de tørre ingredienser men vand og olie.
- Anbring halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og placer endnu et stykke bagepapir oven på.
- Rul dejen helt tyndt ud, så hele bagepapiret er dækket – det gør ikke noget at der kommer dej ud af siderne.
- Stik knækbrødene ud med to runde udstikkere og fjern overskydende dej langs kanten – det skal bruges igen. Der skal være 9 knækbrød pr bageplade.
- Placer en skabelon/stencil med blomstermønster oven på knækbrødene og sigt et tyndt lag rismel ud over. Fjern skabelonen igen.
- Bag i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.
- Gentag til du har 3 plader med i alt 27 knækbrød.
- Når knækbrødene er afkølede lidt, brækkes overskydende dej af og knækbrødene kan hænges op hvis ønsket.