Her er opskrifter på 3 forskellige slags pynt, der kan bruges på alt fra lagkager, tærter og muffins.
Krystalliseret chokolade
Ingredienser:
- 150 g chokolade (du kan bruge både hvid, mælk eller mørk chokolade)
- 150 g vand
- 150 g sukker
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen fint.
- Bring sukker og vand i kog i en stor gryde. Kog til det rammer 130°. Siruppen skal være tyktflydende.
- Hæld chokoladen direkte i gryden og pisk kraftigt med en elpisker til chokoladen krystalliserer i små klumper.
- Hæld chokoladen hurtigt ud på et stykke madpapir og lad det køle helt af inden brug.
Mikroovns-sponge
Ingredienser:
- 100 g æggehvide
- 35 g hvedemel
- 25 g sukker
- 1/2 tsk vaniljesukker
- Pastafarve efter ønske.
Fremgangsmåde:
- Pisk alle ingredienserne grundigt sammen. Talsæt evt smagsgiver efter ønske, fx. kakaopulver, lakridspulver, mandelmel…
- Hæld dejen i en siphon-flaske og “lad” den med 2 patroner.
- Prik huller i bunden af 3 papkrus og sprøjt dejen i de tre krus.
- Bag kagerne i mikroovnen ved høj varm ei omkring 1-1,5 minut.
- Lad kagerne køle helt af derefter, befri dem fra krusene, bræk dem i stykker og brug dem som pynt.
Koral-tuile
Ingredienser:
- 100 g vand
- 50 g smagsneutral olie
- 15 g hvedemel
- Pastafarve efter ønske
Fremgangsmåde:
- Pisk alle ingredienserne grundigt sammen. Dejen er meget tynd.
- Hæld dejen i små klatter på en varm non stick pande. Steg tullen til der ikke er voldsomme bobler længere – så er vendte fordampet og tullen fast nok til at kunne løftes.
- Løft tullen af panden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Pynt kager, desserter, cupcakes eller lign. med tuilen.