Ingredienser:

24 stk

 

Gærdej:

  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 spsk honning
  • 500 g hvedemel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk salt
  • 125 g smør, blødt
  • 1 æg til pensling

 

Remonce:

  • 100 g valnødder
  • 125 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 store modne bananer

 

Karamelsauce:

  • 100 g sukker
  • 50 g smør, blødt
  • 1 dl fløde
  • 1 nip salt

 

Udstyr:

  • 2 muffin bageforme

 

Fremgangsmåde:

Gærdej:

  1. Varm mælken op til den er lun og hæld den i en røremaskine eller skål.
  2. Smuldr gæren i mælken og rør til den er helt opløst.
  3. Tilsæt æg og honning og rør til det er helt opløst.
  4. Tilsæt ca. halvdelen af melet, de stødte krydderier og salt til dejen og rør til den er uden klumper.
  5. Tilsæt det resterende mel og ælt til dejen er elastisk og slipper siderne af skålen. Det tager flere minutter.
  6. Tilsæt smørret lidt ad gangen mens der æltes og ælt til dejen er smidig og elastisk. Det tager flere minutter.
  7. Dæk skålen med dej, med et viskestykke og stil den lunt til hævning i en time.

 

Remonce og rulning:

  1. Rist valnødderne i ovnen ved 200° almindelig ovn i 5-10 minutter. Lad dem derefter køle helt af.
  2. Pisk smør, sukker og brun farin sammen til en luftig masse uden klumper.
  3. Hak valnødderne fint og mos bananerne.
  4. Pisk kanel, valnødder og banan kort i remoncen.
  5. Kom den færdighævede dej ud på et meldrysset bord.
  6. Rul dejen ud til et stor rektangel og smør remonce over hele dejen.
  7. Rul dejen stramt op til en rulle og skær enderne af med en savtakket snik. Skær rullen ud i 24 snegle, ved først at dele den på midten, derefter i kvarte og så i ottendedele. Til sidst deles hver ottendedel i tredjedele.
  8. Smør to muffin bageforme med en smule smør og kom kanelsneglene i formene.
  9. Lad dem hæve i 30 minutter under et viskestykke.

 

Karamelsauce:

  1. Start med at veje alle ingredienserne af.
  2. Smelt sukker i en pande over helt svag varme til det er helt smeltet. Rør så lidt som muligt i det undervejs.
  3. Tag panden af varmen og smelt smørret i sukkeret. Rør rundt. Her kan det godt se ud som om karamellen skiller, men fortvivl ikke.
  4. Hæld fløden i karamellen og sæt den tilbage over svag varme.
  5. Rør i karamellen til den er smeltet helt sammen og er uden klumper af sukker.
  6. Rør salt i karamellen og hæld den i en skål.
  7. Lad den stå ved stuetemperatur.

 

Bagning:

  1. Pisk et æg sammen og pensl de færdighævede snegle.
  2. Bag sneglene ved 180° almindelig ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  3. Pensl de varme kanelsnegle med karamelsaucen og lad dem køle af til de er lune i muffinformene, og befri dem med en lille kniv. Server dem lune.

sticky buns med banan, kanel, valnødder og karamel