Ingredienser:

Til 12 personer

Rouladebund:

  • 6 æg
  • 90 g sukker
  •  1/2 vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Rød pastafarve

Hvid chokoladecreme:

  • 3 blade husblas
  • 7 dl fløde
  • 280 g hvid chokolade

Derudover:

  • 1 glas god syrlig syltetøj
  • Pynt, f.eks. bær, blomster, chokoladepynt…

Fremgangsmåde:

Rouladebund:

  1. Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne helt lyse og luftige med vanilje og halvdelen af sukkeret.
  2. Sigt og vend hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
  3. Pisk æggehviderne stive med den resterende halvdel af sukkeret og ved den i dejen.
  4. Farv 1/4 af dejen rød med pastafarven og put den i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
  5. Smør et stykke bagepapir på en bageplade.
  6. Sprøjt striber, eller andre mønstre, af rød dej på bagepapiret og smid bagepladen med dej i fryseren til dejen er helt frossen.
  7. Dæk forsigtigt mønsteret med normal dej og bag i 10-12 minutter ved 180° varmluft.
  8. Lad bunden køle helt af før bagepapiret pilles af.

Hvid chokoladecreme:

  1.  Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring fløden i kog, og udblød husblassen deri.
  3. Hæld massen over dne finthakkede chokolade og rør/stavblend til det hele er blandet.
  4. Hæld cremen i et stort fad, dæk det med film helt til overfladen og stil det på køl/frost til det er gennemkoldt. 

Samling:

  1. Befri den kolde bund fra papiret. Placer den med den mønstrede side på et rent stykke bagepapir strøet med sukker.
  2. Smør er lag syltetøj jævnt ud på bunden.
  3. Pisk den kolde creme luftig og smør en jævnt lag ud på syltetøj bunden.
  4. Rul rouladen forsigtigt op – brug bagepapiret til at stramme rullen op.
  5. Sæt rouladen tilbage på køl/frost. Når rouladen har sat sig lidt, pakkes den ud op pyntes med det resterend creme, bær, chokoladepynt, spiselige blomster…