Profiteroles med nougat, kaffe, abrikoser og cognac

Ingredienser:

Til 12 stk.

Craquelin:

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 50 g sukker
  •  3 knsp brun pastafarve
  • 2 knsp sort pastafarve

Vandbakkelser:

  • 66 g vand
  • 66 g sødmælk
  • 66 g smør
  • 2/3 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 66 g hvedemel
  • 2 stk æg

Nougat-kaffecreme:

  • 3 blade husblas
  • 225 g nougat
  • 3,75 dl fløde
  • 3,4 tsk instant kaffepulver

Abrikosmarmelade:

  • 1,5 blade husblas
  • 220 g abrikoser (ca. 6 stk)
  • 1 stk citron – saft heraf
  • 1/2 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 3 spsk cognac

Karameltuile:

  • 50 g flormelis
  • 50 g blødt smør
  • 35 g glukosesirup
  • 25 g hvedemel

Pynt:

  • 12 hasselnødder
  • Guldstøv

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 170° varmluft.

Craquelin:

  1. Blend alle ingredienserne kort sammen i en foodprocessor/minihakker.
  2. Pak dejen ind i film og stil den på frost indtil brug.

Vandbakkelser:

  1. Bring vand, sødmælk, smør, sukker og salt i kog.
  2. Tilsæt mel og rør til en samlet klump. Rist klumpen i nogle minutter – det gør ikke spor hvis lidt dej sætter sig fast på bunden af gryden.
  3. Hæld dejen i en røreskål til en røremaskine og rør i dejen til den er kølet lidt ned.
  4. Tilsæt æg lidt ad gangen under omrøring.
  5. Put dejen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt dejen ud i 25 små høje klatter, på ca. 2,8 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.

Samling:

  1. Rul den kolde craquelin-dej tyndt ud i rigeligt mel og stik små cirkler på ca. 3,5 cm ud.
  2. Placer dem på vandbakkelserne og bag dem i 30 minutter ved 170° varmluft. Åbn ikke ovnen under bagningen, men først når de er helt færdige og vandbakkelserne gyldenbrune. Lad dem køle.

Nougat-kaffecreme:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring fløde og kaffe i kog i en gryde.
  3. Smelt husblassen i fløden.
  4. Hæld den varme fløde over nougaten, som er skåret i små tern, i en skål.
  5. Rør og stavblend til massen er helt jævn.
  6. Hæld cremen i et fad og dæk med film helt til overfladen. Stil den på køl/frost til gennemkold.

Abrikosmarmelade:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret.
  3. Skær abrikoserne ud og kog dem næsten møre med sukker, vanilje og citronsaft.
  4. Stavblend massen helt fint og passer/mas den gennem en sigte.
  5. Mål ca. 1,5 dl puré af og tilsæt cognac.
  6. Smelt husblassen i massen.
  7. Hæld massen i et fad, dæk det med film helt til overfladen og stil den på køl/frost til helt sat.

Karameltuile:

  1. Rør alle ingredienserne sammen og smør det ud på en silikonemåtte/bagepapir på en bageplade. Bag i ovnen i 12-15 minutter ved 170° varmluft.
  2. Når pladen kommer ud af ovnen, kæres små romber (eller andre former) ud af tuile med en stor skarp kniv. Hvis tuilen bliver for koldt til at skære uden den knækker, varmes den kort i ovnen igen.

Samling:

  1. Skær toppen af de kolde vandbakkelser.
  2. Put abrikosmarmeladen i en sprøjtepose med et lille hul og fyld vandbakkelserne halvt op.
  3. Pisk mokka-nougatcremen lys og luftig og put den i en sprøjtepose med stjernetylle. Fyld vandbakkelser helt op.
  4. Placer et kvadrat af karameltuile oven på vandbakkelsen og sprøjt en høj rosette af creme i midten.
  5. Pynt med en hasselnød rullet i guldstøv.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *