Ingredienser:
Til 10 små tærter på ca. 7 cm eller 1 stor tærte på ca. 22 cm.
Mørdejsbund:
- 300 g hvedemel
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
Kokosfyld:
- 150 g kokosmel
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 1,5 æg
- 33 hindbær
Hvid chokolade- passionsfrugt ganache:
- 200 g hvid chokolade
- 50 g passionsfrugt puré
- 50 g fløde
Broken passionsfrugt gel:
- 2 blade husblas
- 160 g passionsfrugt puré
- 40 g sukker
Koral-tuile:
- 75 g vand
- 40 g smagsneutral olie
- 13 g hvedemel
- Lidt rød pastafarve
Passionsfrugt marengs:
- 60 g æggehvider
- 150 g sukker
- 50 g vand
- 2 spsk frysetørret passionsfrugt pulver
Pynt:
- 18 hindbær
Fremgangsmåde:
Mørdej:
- Tænd ovn på 175° alm ovn.
- Alle ingredienser blendes kort sammen i en foodprocessor og samles med hænderne på bordet. Pakkes i film og stilles på køl til fast.
- Rul tyndt ud og udstik cirkler.
- For de perforerede tærteringe med dejcirklerne – skær overskydende dej fra.
- Blindbages i 15 min ved 175° alm ovn.
Kokosfyld:
- Bland alle ingredienserne, undtagen hindbær, godt sammen og put det i en sprøjtepose.
- Kokosfyldet sprøjtes i mørdejsskallen, 3 hindbær prikkes ned i og tærten bages yderligere i 18-20 minutter ved 175° alm ovn.
Broken passionsfrugt gel:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring passionsfrugt og sukker i kog.
- Smelt husblassen i passionsfrugten og hæld det hele i et stort fladt fad.
- Stil på køl.
Hvid chokolade – passionsfrugt ganache:
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Varm fløde og passionsfrugt op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
- Rør forsigtigt i massen til den samler sig og bliver flot blank.
- Dæk ganachen med film helt til overfladen og stil på køl.
Tuile:
- Pisk alle ingredienser godt sammen.
- Hæld dejen i små klatter på en meget varm pande.
- Steg til alt vandet er fordampet og det ikke bobler/koger mere.
Marengs:
- Kog sukker og vand op til 118° og pisk æggehviderne stive imens.
- Hæld siruppen i hviderne mens der piskes kraftigt og pisk til massen er afkølet og stiv.
- Pisk frysetørret passionsfrugt i.
Samling:
- Rør broken gel i stykker og put det i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
- Put ganachen i en sprøjtepose med mellem størrelse rund tyl.
- Put marengs i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
- Sprøjt høje toppe af marengs og brænd dem med en gasbrænder.
- Sprøjt toppe af ganache og til sidst broken gel, hvor der er plads.
- Pynt med halve hindbær og tuile.
Hej. Hvor længe kan de tuille holde sig? Kan man komme dem i en æske eller skal de bruges på dagen de bliver lavet?😊
-er helt sikker på du går hele vejen, du simpelthen for vild!!👌👍
Jeg ville bare putte dem i en lufttæt beholder med lidt madpapir imellem. Så burde de sagtens kunne holde længe (-:
Hej Emil
Stort tillykke med titlen som årets, og tilmeld yngste, mesterbager – det var velfortjent!
Hvor store er de perforerede tærteringe og hvor køber man passionsfrugt puré henne?
Mvh.
Tærteringene var omkring 7 cm i diameter og passionsfrugt-puré kan købes i engros-butikker eller laves selv ved at sigte kødet af en masse passionsfrugter.
Hej Emil,
Jeg har lige testet din opskrift på ganache, den har en rigtig god konsistens. Men kan man mon gøre den mere syrlig uden at ændre på at den er fast? Jeg skal bruge den som et lag i en bryllypskage, så jeg vil også spørge om du ved om den kan tåle nedfrysning?