Hindbær, pistacie og hvid chokolade swirl


Ingredienser:

Til ca. 10 personer

Pistaciebund:

  • 4 æg
  • 60 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 70 g pistacienødder (brug konditorpistacie for at opnå den kraftige grønne farve)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1/2 tsk bagepulver

Hindbærmarmelade:

  • 275 g hindbær
  • 1 citron – saft og skal heraf
  • 1/2 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • Ca. 1 spsk maizena
  • Lidt vand

Hvid chokoladecreme:

  • 1,5 blad husblas
  • 3,75 dl fløde
  • 150 g hvid chokolade

Pynt – fx:

  • Hindbær
  • Konditorpistacier
  • Rød skovsyre
  • Mynteblade
  • Bladguld

Fremgangsmåde:

Pistaciebund:

  1. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret.
  2. Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne lyse og luftige med vanilje og halvdelen af sukkeret.
  3. Blend pistacienødderne til mel og sigt og vend pistaciemelet, kartoffelmelet og bagepulver i æggesnapsen.
  4. Pisk æggehviderne stive med den resterende halvdel af sukkeret og ved den i dejen.
  5. Fordel dejen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir og bag ved 180° varmluft i ca. 10 min. Den skal springe tilbage ved let tryk.
  6. Når bunden kommer ud af ovnen ligges et stykke bagepapir og en ekstra bageplade over bunden så den bliver helt jævn. Lad den her køle helt af.

Hindbærmarmelade:

  1. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret.
  2. Bring hindbær, sukker, vanilje, citronsaft og skal i kog og kog til bærrene er møre.
  3. Blend massen til en helt fin puré.
  4. Rør maizena og vand sammen. Hæld det lidt ad gangen i marmeladen og kog til den er tyknet og ikke smager melet.
  5. Lad marmeladen køle helt af.

Hvid chokoladecreme:

  1. Læs husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring fløden i kog og opløs husblassen i den.
  3. Hæld massen over den finthakkede chokolade og rør/stavblend til cremen er helt jævn.
  4. Hæld cremen i et fad, dæk med film helt til overfladen og afkøl til helt gennemkold.

Samling:

  1. Pil bagepapir af bunden og placer den på et skærebræt.
  2. Smør et tyndt lag hindbærmarmelade jævnt over hele bunden.
  3. Pisk den kolde creme let og luftig. Pas på ikke at overpiske den så den gryner og skiller.
  4. Smør et lag creme over marmeladen og afkøl bunden helt på køl.
  5. Skær bunden ud i lange bånd på ca. 5 cm bredde.
  6. Rul båndene til en vertikal rulle på et fad. Gør fx dette om et glas med bagepapir på, for at have bedre stabilitet. Fjern glas og bagepapir bagefter.
  7. Pynt med hindbær, pistacienødder, skovsyre, bladguld… og server!

8 tanker om “Hindbær, pistacie og hvid chokolade swirl

  1. Et spørgsmål til samlingen. Fryser man bunden inden man ruller den når marmelade og creme er kommet på. Eller hvordan får man til rullet og samtidig skarp?

    1. Hej Stine
      Det er en rigtig god idé at sætte bunden med marmelade og creme kort på frost inden den skæres og rulles – det hjælper på at gøre snittet og rulningen ekstra skarp. Den må dog ikke være helt frossen, for så kan den slet ikke rulles.
      Mvh Emil

      1. Hej Emil,
        Mange tak 😊
        Hilsen Stine

  2. Hej Emil
    Kan bunden laves uden nødder, måske bare med normalt mel?

    1. Ja bunden kan sagtens laves med normalt mel, hvis det ønskes. Du kan så også tilføje mandelmel, kakaopulver, lakridspulver eller lign. for at tilføje smag til bunden, hvis det ønskes.
      Mvh Emil

  3. Hej Emil.
    Tænker at denne kage ville være perfekt til påskefrokosten 😁 den ser bare så smuk ud! Kan man lave den en dag eller to i forvejen, eller bliver den smattet af det?

    1. Hej Rikke
      Ja du kan sagtens lave den et par dage i forvejen, men overvej at opbevare den lufttæt og i køleskabet, så den ikke tørrer ud.
      Mvh Emil

      1. Fedt, tusind tak for svar. Glæder mig til at prøve at lave den 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *