Dessertglas med kernemælk og havtorn

Disse dessertglas smager af dansk sommer med koldskål og havtorn. Nyd dem en varm sommerdag eller resten af året når du længes efter lidt solskin og sand mellem tæerne. 

Opskriften er udviklet for- og kan ligeledes findes i Alt for Damerne.

Ingredienser:

8 portionsstørrelse glas

Bund:

  • 8 havrekiks
  • 50 g smør

Kernemælks panna cotta:

  • 1 vaniljestang 
  • 2,5 dl fløde
  • 2,75 dl kernemælk
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas
  • Saft og skal af 1 lille citron

Havtorngelé:

  • 300 g havtorn
  • 130 g sukker
  • 2,5 blade husblas

Fremgangsmåde:

Bund:

  1. Knus havrekiksene helt fint.
  2. Smelt smørret og rør det i kiksene. Fordel massen i 8 dessertglas og mas det godt sammen. Stil på køl til gennemkold.

Kernemælks panna cotta:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud af den. Fordel dem i lidt af sukkeret. 
  3. Bring vanilje, sukker, kernemælk, fløde, citronsaft og skal til kogepunktet.
  4. Vrid husblassen for vand og smelt den i massen. Lad massen køle helt af uden at sætte sig.
  5. Fordel massen oven på bundene i de 8 dessertglas. Placer glassene skævt for at få de skrå lag. Stil glassene på køl til pannacottaen er helt sat.

Havtorngelé:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring havtorn og sukker i kog og kog til bærrene er møre.
  3. Blend og sigt massen. 
  4. Mål 2,5 dl saft af, vrid husblassen fri for vand og smelt den i saften. Lad herefter massen køle af til håndvarm i køleskabet.
  5. Hæld forsigtigt geléen over pannacottaen i de skrå glas. Stil tilbage på køl til geléen har sat sig.
  6. Lad glassene blive stuetemperatur før serveringen.

Tip: Brug en muffinform til at stille glassene skævt i, for at opnå de skarpe skrå lag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *