Appelsinlagkage m. cashewnødder og karamel

Denne lagkage er perfekt til enhver festlig leglighed. Lav den i god tid og frys den ned så den er klar til når gæsterne kommer.

Opskriften er udviklet for- og kan ligeledes findes i Alt for Damerne.

Ingredienser:

10 personer

Cashewnøddebund:

  • 100 g cashewnødder
  • 100 g sukker
  • 50 g æggehvider
  • 1 nip salt

Karamelliseret hvid chokoladeganache:

  • 200 g karamelliseret hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • 2 nip salt

Appelsinmousse:

  • 5 blade husblas
  • Saft og skal af 2 appelsiner
  • Saft og skal af 2 citroner
  • 1 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 4 dl fløde

Pynt:

  • Ananaskirsebær
  • Spiselige blomster
  • Frysetørret passionsfrugt

Fremgangsmåde:

Cashewnøddebund:

  1. Hak cashewnødderne fint.
  2. Pisk alle ingredienserne grundigt sammen til en skummende masse. 
  3. Bag i en smurt kagering på 14 cm ved 175° varmluft i 25 minutter. Lad den herefter køle helt af. 

Karamelliseret hvid chokoladeganache:

  1. Bring fløden til kogepunktet og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør forsigtigt i skålen til massen samler sig uden klumper. Smag til med salt.
  2. Fordel ganachen oven på den afkølede bund i en kagering på 14 cm med kageplast i siden. Stil dette på frost til det er helt frossent.

Appelsinmousse: 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud af den. Fordel dem i lidt af sukkeret. 
  3. Bring vanilje, sukker, appelsinsaft, -skal, citronsaft og -skal til kogepunktet. 
  4. Vrid husblassen for vand og smelt den i saften. Lad herefter massen køle af til håndvarm i køleskabet.
  5. Pisk imens fløden til let skum og vend yoghurten i den.
  6. Vend forsigtigt saften i fløden over et par omgange.

Samling: 

  1. Befri bunden og ganachen fra kageringen og plasten. 
  2. Placer dem i en kagering på 18 cm med kageplast i siderne og hæld moussen over kagen. Stil kagen på frost/køl til den har sat sig helt.
  3. Når kagen har sat sig helt befries den forsigtigt fra kageringen og plasten.
  4. Pynt kagen med ananaskirsebær, spiselige blomster og frysetørret passionsfrugt.

Tip: Erstat eller bland cashewnødderne med lige præcis dine yndlingsnødder.’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *