Abrikos-mandeltærte

Ingredienser:

1 tærte på 20 cm i diameter – ca. 10 personer

Mørdej:

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flromelis
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg

Mandelfragipane:

  • 90 g mandler
  • 90 g sukker
  • 90 g blødt smør
  • 1 nip salt
  • 1 æg

Abrikosmarmelade:

  • 150 g tørrede abrikoser
  • 75 g sukker
  • Saft og skal af 1 citron
  • 2 dl appelsinsaft

Pynt – fx:

  • Flormelis
  • Ekstra tørrede abrikoser
  • Konditorpistacie
  • Spiselige blomster
  • Bladguld

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Tænd ovn på 180° varlmluft.
  2. Blend mel, flormelis og smør sammen i en foodprocessor.
  3. Tilsæt æg, blend kort og saml dejen med hænderne på bordet. Dejen pakkes i film og stilles på køl til gennemkold og fast.
  4. Del dejen i to og rul den ene del tyndt ud. For en perforeret tærtering på 20 cm med dejen. Prik huller i bunden af tærten.
  5. Til låget, rulles det resterende dej ud og udstikkes til en cirkel på 20 cm, ligesom tærten. Udstik forskellige størrelse huller i låget. Bag låget ved 180° varmluft i ca. 12 minutter.
  6. Lad derefter låget køle helt af.

Mandelfragipane:

  1. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og blend til massen er helt jævn.
  3. Fyld dejen i den ubagte tærte og bag ved 180° varmluft i 20-25 minutter til tærten er gyldenbrun.
  4. Tryk fragipanen lidt ned med en ske, hvis den er hævet op – så er der plads til abrikosmarmeladen.
  5. Lad derefter tærten køle helt af.

Abrikosmarmelade:

  1. Hak abrikoserne fint og bring dem i kog med de resterende ingredienser.
  2. Når abrikoserne er møre blendes marmeladen helt jævn.
  3. Lad den derefter køle helt af.

Samling og pyntning:

  1. Fyld abrikosmarmeladen i tærten.
  2. Sigt flormelis over låget og flyt det forsigtigt over på tærten.
  3. Pynt med hakkede tørrede abrikoser, pistacienødder, spiselige blomster og bladguld.

2 tanker om “Abrikos-mandeltærte

  1. Hej Emil,
    Den top du lægger på tærten, hvad er den lavet af ?

    1. Låget er lavet af mørdejen.
      Mvh Emil Obel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *